SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Önnereds IK
4 - 1
Älvsborg FF
Önnereds IK4 - 1Älvsborg FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 augusti, 13:00
Plats:Apelsinplan 1 Gräs
Tävling:
Matchnummer: 060102084
Samling:11:45
Sällan skådad kollaps gav 1-4 i "måste" matchen.
2022-08-08 09:12

Älvsborg FF - Önnereds IK  1 - 4 (1-0)

 

Årets kanske viktigaste match stod på programmet. Det var "gammel" Älvsborg... förlåt Önnereds IK som stod på programmet. ÖIK hade ett lite bättre facit från våren men de senaste 7 matcherna har varit till och med sämre än vad vi hade presterat. Där för placerade sig ÖIK precis ovanför det förrädiska nedflyttningsstrecket med 4p mer än vårt kära ÄFF. Dvs epitetet 6p match har sällan haft en tydligare innebörd. Riktigt bra väder med lite extra vind gjorde att det var mycket publik på Apelsinplan denna dag.

 

Laget: Mattias. Fabian, Hugo, Omar, Abbe, Calle, Erik, Sigge, Filip T, Wurry och Abbe Jr samt Emil, Adam, Konge, Azim och Axel vid sidan

 

Inför matchen fanns inte så mycket att klaga på idag. De flesta var tillgängliga men för få hade all träning i benen vilket självklart var lite trist och sen var det naturgräs som gällde... kanske inte vår specialitet. Men det fanns ett ton av självförtroende inför matchen så det skulle bli spännande att se hur killarna löste uppgiften.

 

1:a halvlek

Oj vad bra dte blev. Vi sköljde över ett trögt ÖIK. Under matchens inledande 10 minuter hade vi vaskat fram 4 fantastiska omställningar där vi tyvärr sjabblade bort den sista passningen pga av ren skär egoism eller dåligt utförande. Men på en av omställnigarna rycket sig Wurry fri i vänster ytterposition och lobbsköt snyggt i 1-0. Matchuret stod på 6 minuter. Vilken kalas start. Med vinden i ryggen kändes vi ostoppbara och ÖIK var fullständigt vilse i mössan. ÖIK hade sitt första avslut efter 11 minuter och det var en strumprullare som rullade ett par meter bredvid mål. Efter matchminut 20 jämnar det undan för undan ut sig. Ur ingenting kommer ett superläge för ÖIK där man får ett friläge men Mattias gör en kanonräddning. Det enda som där och då håller ÖIK kvar i matchen är deras orubbliga inställning. Trots att vi är bättre i det mesta ger de järnet i varje situation och vi går ofta in med en tå i dito. Trots ett markant övertag får vi inte en uppsjö av chanser och den bästa får Abbe Jr på ett inspel där han direktskarvar men målvakten gör en fantastsik parad. Sista 10 var det mer från ÖIK:s sida än vår egna. Anledningen var rätt enkel. Vårt raka djupledsspel var borta och utbytt mot bollkladd, sidledsspel och att vi konstant vände hem med bollen. Dvs vi GAV bort intiativet. Halvleken slutar 1-0 vilket får ses som rättvist.

 

I pausen var det ett lag med självförtroende. Vi kände att vi var det drivande laget och var laget som stod för grannlåten. Önnered var farliga i sina omställningar vilket vi skulle vara obs på i andra. Annars var det bara att tugga på, vi visste ju att ÖIK skulle satsa allt på ett kort. MEN tillbaka till vårt spel igen var mantrat!

 

2:a halvlek

Knappt hinner halvleken börja innan det är straff för ÖIK... solklar och tyvärr ett felbeslut från oss i försvarsspelet gör att vi onödigt drar ner en ÖIK:are som aldrig hade nått bollen ändå. Men sånt är livet och 1-1 satt bombsäker bakom Mattias. Efter detta går vi om möjligt ännu mer ner i tempo. Sidled och snura 720 grader med bollen vid fötterna ger som bekant inget tempo i spelet. Mitt i detta får vi en skänk från ovan då ÖIK drar på sig ett rött kort. Dvs med 30 min kvar att spela ges vi en ypperlig chans. Alla som kan sin fotboll vet att det inte alltid innbär någon jättefördel... idag var just en sådan dag. Åh herre vad vi gick ner oss. Det blev en härdsmälta av sällan skådat slag. Ju mindre som funkade ju mer rockarder kom det från Steffen. Tillslut var vi skjutna i sank. Utan att referera det så stod det 1-4 på tavlan efter 90 min... dvs 0-3 med en man mer. Vår tilltänkta offensiv uteblev helt och tittar man på matchfilmen ser man tyvärr att hela laget är vilse i pannkakan. Det som kunde blivit så bra blev till en mardröm. Tyvärr vinner ÖIK rättvist och epitetet "motivation slår klass" har aldrig kännts mer rätt en dag som denna.

 

Summerat: Vad f-n hände... det kändes som en sjuk käftsmäll. i 55 minuter är allt under kontroll sen faller vi ihop som ett korthus. Verkligen synd när vi hade peggat upp den här vinsten men skickade oss själva "out of bounds". Det extrema ljus som syntes efter första halvlek förbyttes till ett allt djupare mörker. MEN det finns varken tid eller utrymme att lägga sig ner och självdö. Det är bara upp i sadeln igen och ge gärnet för laget, jaget och i synnerhet klubbmärket! Nu kör vi BOYS!

 

Målskyttar: Wurry Ceesay 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Mattias Månsson

2:a stjärnan: Fabian Pellegrini

3:e stjärnan: Wurry Ceesay

 

Vid referatet

 

Anders


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt