Samling:18:00
2-2 i Derby di Väst mot Väster!
2022-08-12 22:17

Älvsborg FF - IF Väster  2 - 2  (0-1)

Trots en blytung förlust senast har träningsveckan varit ok. Dock med sviktande närvaro vilket givetvis inte är det man önskar just nu. Idag stod Väster för motståndet. Ett Väster som har gått rent sedan matchen mot oss mer eller mindre iaf. Dvs det var ett topplag mot oss som harbar i träsket. Utgången trodde nog många var given. Inte blev det bättre med 2 sena avhopp pga sjukdom. Blixtinkallning av Isak och Morris som båda kund komma med kort varsel.. Vädret var kanon! En riktig sensommarkväll med 23 sköna grader i luften gjorde att vi hade mycket publik på läktaren.

Laget: Mattias, Hannes Von Brömsen, Steffen , Omar, Filip T, Axel, Konge, Charlie (K), Azim, Sigge och Wurry samt Isak, Emil, Liam, Gustav och Morris vid sidan

Inför matchen blev det givetvis ett pusslande med de olika rollerna. Steffen blev spelande tränare i sin MB roll, Axel och Hannes gjorde båda sina premiärer i den blå/svarta tröjan båda från juniorlaget födda 04 samt 05. Morris var tillbaka i truppen född 06. Att vi gör mycket rätt i vårt grundarbete det vet vi men det har ju inte gett de poäng vi måste ha. Idag möter vi ett av sereins mest anfallsglada lag och frågan var om vårt 3-5-2 skulle palla detta i 90 min.

1:a halvlek

Under matchens första 10 minuter var det en på många sätt jämn tillställning. Matchen hade inte riktigt satt sig och vi kom upp i några fina attacker när vi spelade enkelt och kom in i djupet bakom deras backlinje. Men det blev aldrig någon riktig farlighet från vårt anfallsspel. Efter dessa 10 minuter var det roliga över. Det blev faktiskt Väster för hela pengen och vi fick försvara oss med näbbar och klor i varje millimeter av vår egna planhalva. Sigge sprang enormt mycket på topp tillsammans med Wurry men de var totalt isolerade och blev enkla att spela förbi. Väster vände och vred på oss turligt för oss blev det mycket på utsidan av boxen vilket höll de riktigt heta chanserna borta. Vi föll så djupt att föll vi lite till så hade alla varit i eget mål kändes det som. Konge och Charlie hade dock ok kontroll på händelserna precis utanför straffområdet. Det var något långskott som vållade lite problem för Mattias men inte så mycket mer. Frågan var snarare hur länge skulle vi orka stå emot? Typ... i 25 minuter... i en 50/50 duell fick Charlie känna på en stenhård glidtackling som Västerspelaren vann klockrent och brytningen blev till en genialisk passning i djupt till en friställd anfallare som skickade in 0-1 snyggt. Absolut rättvist men ändå lite surt med tanke på att det var så turligt i grundmomentet. Efter målet så kantrade vi lite till om det var möjligt. Axel och Filip var mer fastnaglade så att vi hamnade i en 5-backslinje och vi kom undan med andan i halsen när domaren blåste för 45 minuter. Halvleken slutade 0-1 vilket var helt rättvist och kunde absolut varit något mål till...

I pausen var det ett lite nedstämt gäng. Men samtidigt så hade Västers oförmåga givit oss chansen att göra något bra i andra akten. Vi valde att göra en rad olika byten. In med Emil, Isak och Liam och av gick Konge, Steffen samt Axel. Vi vred laget över till det som alla har med sig i ryggmärgen dvs 4-3-3. Vi skulle löpa i mängde så att deras mittfält inte fick dominera som i första akten och med Isak på topp så fick vi inen naturlig 9:a på planen. Nu hade vi 45 friska att visa moral!

2:a halvlek

OJ vilken pang start vi fick. Effekten på bytet var precis den som Steffen och jag önskade oss och 4-3-3 gav oss stabilitet. IFV blev klart konfunderade med vårt sätt att inleda andra akten och var helt plötsligt med i matchen. Vi vann dueller och närkamper och även de vikte andrabollarna vilket gjorde att vi kunde ställa om. Ett fint broderande på vår vänsterkant gjorde att Omar kom som ett expresståg på kanten och slog ett stenhårt inlägg som Isak störtar fram på och vräker in kvitteringen. Vilt juble på plan, bänken och inte minst på läktaren. Riktigt snyggt måste jag säga. Det var där och då ett IFV i klar gungning och inte blev det bättre i 7:e minuten då vi får en frisparl på mittplan som vi slår snabbt och ställer hela IFV, Sigge vänder på en 5-öring och frispelar brorsan fram till ett friläge där Emil snygt placerar in bollen till 2-1. Nyp mig så jag vaknar tänkte jag. Åter ett vilt jubel och stort kramkalas på plan. Att Väster var i gunkning visade sig i dåligt humör och tacka för det med tanke på övertaget som man hade. Tyvärr jämnar spelet ut sig efter målet och Väster hade ett anfall som varade i nästen 3 minuter där vi har riktigt svårt att få undan bollen men anfallet blir resultatlöst. Cahrlie och Hannes spelade med enorm pondus och var iskalla trots pressen vilket är riktigt kul att se från dessa unga killar. Tyvärr tvingades vi ta av Omar från plan som låg farligt nära ett rött kort efter en riktigt brysktackling och hans andra gula hängde i luften. Knappt hade vi gjort det bytet innan kvitteringen kom. Vi hade inte riktigt hitta positionerna då IFV:s vindsnabbe ytter slet sig loss på kanten och serverade ett inlägg som en fristående IFV spelare skickade upp i nättaket från en extremt misstänkt offside... jag har hört att 2 spelare skall vara bakom bollen men i.o.m att Mattias var framför målgöraren så borde det kanske vinkats av. Men men dömt är dömt och 30 minuter återstod. Dessa minuter präglades av enormt mycket kamp och båda lagen drabbades av mängder med krampkänningar. Det skulle dock inte bli så många målchanser då båda laget offrade sig både inom och utanför lagens förlängda arm... det blev en hel del gula kort som konsekvens. IFV fick ett supeläge via deras snabbe nr11 som fri med Mattias placerade bollen utanför stolpen.. phu... och den sista riktigt chansen hade vi i matchen sista minut. En i efterhand väldigt omdiskuterad situation.  Brunander river och sliter precis utanför straffområdet bollen spelas på en Väöster spelare det är alla överens om MEN frågan var om han stod still och blev "träffad" utan intention att ta bollen. Domarna/linjeman hävdar detta men de inblandade spelarna hävda att spelaren klart gör en passningsrörelse och då skulle Liams mål räknats. Nu blev det inte så utan matchen blåstes av ocg tavlan lyste 2-2. Vilket enligt vissa var rättvist medans andra tyckte att det skulle varit något lag som skulle segrat.

Summerat: Vi tar med oss detta. Vilken andra halvlek vi gör. Vi möter ett av seriens bästa lag och killarmna skall ha all eloge för matchen i stort. Vi skall vara otroligt stolta över vad dessa killar presterade idag. Betänk att vi i andra halvlek har 7st P04, 1st P05, 1st P02, 1st P01 samt en född 97... dvs i andra akten spelar vi med en snittålder på 18,6 år... vi ber dock inte om ursäkt utan tvärtom detta lovar gott för framtiden! Nu har vi en riktigt tuff bortamatch nästa omgång då vi spelar mot Näset borta.. Senast slutade det 0-8... vi har en liten lätt revasch att utkräva på oss själva. Vi ses då! Till sist. Vilken match killarna gjorde. Jag höjer Hannes, Emil och Isak lite extra på sättet de tog sig an sina uppgifter idag! Riktigt bra av dem och självklart riktigt bra av laget i stort!

Målskyttar: Isak Tenngren 1st och Emil Åhsberg 1st