SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg FF
0 - 3
Göteborgs FF
Älvsborg FF0 - 3Göteborgs FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 26 augusti, 19:15
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060102102
Samling:18:00
0-3 mot GFF i en chansfattig match...
2022-08-28 10:24

Älvsborg FF - GFF  0 - 3 (0-0)

 

Dagarna i Div4 börjar räknas för vårt kära seniorlag. Kniven mot strupen är ett milt uttryck och avgörandet finns inte i våra egna händer längre utan vi måste dels vinna minst 4 matcher på det återstående programmet och då skall alla ovan oss förlora resten... större under har kanske hänt. En underbar fredagkväll på IP skulle GFF bekämpas, ett GFF som ligger i mitten och vars möjlighet till avancemang kunde släckas ikväll eller fortsatt lysa... I takt med de senaste resultaten började tyvärr publiken bli färre eller vi kanske skall skylla på bra väder. Vi hade den trupp vi önskade så bortföklaringarna var så att säga noll.

 

Laget: Petter, Filip, Charlie, Fabian, Konge, Abbe, Azim, Emil, Sigge, Wurry och Abbe Jr vid sidan Calle, Liam, Hannes S, Alvin, Mattias

 

Inför matchen var det ett laddat gäng. Vårt nyförvärv Hannes skulle göra sin debut i de blå/svarta färgerna vilket skulle bli kul att se. Annars ett ganska förväntat lag där Konge gick in från start i en deffensiv position. Vi skulle taighta ihop laget central ikväll och ha ett stort fokus på att ligga relativt lågt i presspelet för att göra det svårt att spela genom oss som lag. Steffen sa att max ett mål bakåt... dvs minst två framåt. Då gällde det att bita tag i det då vi snittat 1,1 mål per match...

 

1:a halvlek

Oj vilket sömnpiller. Efter att sett matchen på video så kunde jag räkna till 2-2 i avslut och där GFF:s första kom i 37:e minuten. Vi låg bra i försvarssposition men hade förtvivlat svårt att skapa framåt. Vi hade ett gäng riktigt bra tillfällen att ställa om men känslan i fötterna vid passningarna var lika med noll under de första 45 minuterna. Bäst läge som inte blev till något alls var när Wurry var fri med 5 meter tillgodo men skulle försöa göra en Cruyff-fint mot en hemjobbande GFF:are vilket bara blev pannkaka. GFF tilläts vara det bollförande laget då vår utgångsposition var lågt presspel och kompakt lag. GFF hade i ärligheten väldigt svårt att komma igenom detta vilket var kul att se. Halvleken slutar 0-0 och så värst mycket mer än så var det inta att skriva hem om.

 

I pausen var känslan helt klar att vi hade känning på 3 pinnar. Konge och ett par till tyckte att vi hade för brottom i spelet och kunde äga boll mer. Det var alldeles för mycket avgörande bollar i varje situation.

 

2:a halvlek

Hoppets låga skulle få en sig en törn efter 3 min då GFF får en hörna. VM i slarv sker vid densamma... Vi har ÄFF:are som glömmer vad begreppet markering innebär och zonande spelare som bara tittar boll och inte kliver in i situation. Berra gör allt i sin makt för att klara situationen och sånär gör han så men 0-1 är tyvärr oundvikligt. Rättvist NÄ, slarvigt? JA. Efter detta fortsätter matchen i samma makliga tempo där vi har en helt ok chans via ett skott av Abbe Jr som smet över ribban. 20 minuter in i halvleken skulle lågan försvinna mer eller mindre helt. Ett instick genom vår backlinje som såg ut som en hederlig sick-sack söm från syslöjdens gamla dagar gjorde att friläget var ett faktum, Petter rev ner GFF:aren och straffen var given. Lika givet var det dock inte att den skulle gå in då Petter liket en puma i mål är sånär att ta den. Men 0-2 lyste illrött på tavlan och med 25 minuter kvar var det plattan i mattan? Nja det blev ju inte så alls, vi hade kvar samma grundtänk i spelet men skulle upp lite högre i banan och det funkade inte alls trots Steffens skrikande efter detta utan killarna blev alldeles för låga i vår iver att pressa högre. Vi vaskar fram en kanonchans till där GFF:s målvakt gör en fin räddning och med öppet mål för Calle så blir det en fläkande GFF:are som hinner emellan boll och mål och räddar situationen. Efter detta kom tillslut den sista spiken i kistan. 0-3 kom på ett friläge där vi går bort oss totalt... ridå... och 0-3 i andra akten. Det känns konstig att skriva det men hur många chanser blev det i matchen... inte ens 3 chanser för GFF och ändå 3 mål... sjukt!

 

Summerat: Surt... 5 matcher kvar och vi måste gå fullt. Nu kör vi. Sandarna nästa på ÄFF dagen

 

Målskyttar: -

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Michael Konge

2:a stjärnan: Fabian Pellegrini

3:e stjärnan: Filip Thomsen

 

Vid datorn

 

Anders


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt