SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg FF
1 - 0
Sandarna BK
Älvsborg FF1 - 0Sandarna BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 september, 14:00
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060102106
Samling:12:45
Liket lever! Livsviktig vinst, 1-0 mot Sandarna i "Derby Di Milano"
2022-09-04 10:51

Älvsborg FF - Sandarna BK  1 - 0  (1-0)

 

Älvsborgsdagen! Massor och då menar jag MASSOR med folk. För första gången stannade närmre 300!! åskådare kvar vilket gjorde att det var rekordpublik för de senaste åren men en bit från rekordet om ca 450st. Vädret var kanon och alla förutsättningar var optimala. MEN ni som följt vår upplaga 2022 har tyvärr åkt med på ett förlusttåg som inte alltd har varit motiverat men efter 17 omgångar är det svårt att skylla på andra omständigheter än oss själva. Idag var det upp till bevis och vad passade då inte bättre med ett "Derby Di Milano" dvs Majornas Milan mot Älvsborgs Inter. Vårens match avgjordes på en riktig snedträff vilket gav SBK alla poäng nu var det dags för revansch.

 

Laget: Mattias, Filip T, Omar, Fabian, Konge, Charlie, Abbe Sr, Liam, Sigge, Abbe Jr och Wurry vid sidan Adam, Calle, Emil Å, Hannes samt Steffen (i nödfall)

 

Inför matchen har jag inte så mycket att rapportera om då jag befann mig på balkongen vid klubbstugan dagen till ära. Men självklart fanns det bara en sak för laget och det var seger, allt annat skulle kunna innebära att biljetten till Div5 var näst intill klar.

 

1:a halvlek

Domaren blåste igång tillställningen och direkt från start tog vi tag i det. Det blir en klar förbättring för laget när Konge faller ner som mittback. Det gör att vi får med Filip T i vår offensiv och vi som såg honom i GAIS vet hur mycket offensiva löpningar han är beredd att ta. Helt klart är att vi får övertag på kanterna och vi kommer i våg efter våg. Resultatet är ett par hörnor som blir resultatlösa. Men redan efter 13 minuter är det dags för Konge att presentera sig. Abbe Sr har en fin show längs kortlinjen och med en fin pass till Konge som drar till på ett och målvakten kan inte hålla bollen utan den flyger upp i nättaket. Vild glädje utbryter med 10 talet unga ÄFF:are som stormar in och jublar ikapp med laget, vilken syn! Efter målet jämnar spelet ut sig och SBK kommer med ett gäng farliga inlägg där SBK vinner allt men inget blir superfarligt. Vi gör ett tidigt byte där Hannes ersätter Wurry. Med sin enorma speed och rivighet skulle Hannes ställa till med mycket problem för SBK. Redan efter 5 minuter kommer första riktiga situationen när han snyggt tar sig förbi en utrusande målvakt som var 15 meter utanför sitt straffområde och likt Henrik Larsson a´la 1994 skottfintar han bort mittbacken som försvinner halvvägs upp till ÖHK hallen och med öppetmål så skulle 2:an kommit... men bredsidan rullades distinkt utanför... SBK kommer upp i lite farliga omställningar men är som farligast på sina fasta situationer, de är riktigt tunga både i kilon och i rutin så vi hade all möda i världen att freda vårt mål. När domaren väl blåser av matchens första halvlek kunde vi summera  att vi ledde rättvist då mängden hörnor och bollinnehav var till vår klara fördel och så även chanserna. Dock var vi alldeles för slarviga när vi spelade bollen genom centrallinjen där SBK bröt gång på gång

 

I pausen var det ett motiverat gäng i källaren. Vi kände ju verkligen att vi hade chansen och nu jäklar skulle vi inte släppa den. Detta var vår match och vår förhoppning till vändning!

 

2:a halvlek

45 kvar och det var 45 minuter som skulle givit vilken normal människa som helst ett magsår. Man skulle kort kunna summera det att SBK var en stolpträff och en monumental kalabalik efter denna till en kvittering... men det var också den enda chansen de hade. Vi å andra sidan vaskade fram 4st rena frilägen via Hannes som brände dem alla i tur och ordning, undertecknad hade då redan gjort slut på alla sin svordommar utan stod mest och svettades och tänkte att nu blir det som vanligt... 2 snabba mål i fel kasse och ridå. Men fy sjutton vad killarna jobbade. Vi passade på att bränna ett 2 mot 0 lägge där vi passar bollen till en offside springade spelare... Men oavsett allt ovan så fortsatte vi att kämpa och att styra matchen. Det var vi som orkade 90 minuter idag  och inte våra motståndare. När så domaren blåser för fulltid så var det en orkan av glädjevrål som drog fram över IP. 100-talet segerrusiga medlemmar som stormade in på planen. Det var en fantastisk syn för alla på plats.

 

Summerat: Det går inte riktigt att beskriva hur viktig denna segern var! Men euforin runt arenan med all publik och alla yngre medlemmar var elektrisk och drog med sig hela truppen. Det var vild glädje efter matchen. Men för att sansa sig lite så kan man konstatera att rätt lag vann.  Vi var det bättre laget för dagen. Stor eloge till alla killar för ett maximalt arbete på planen och en fantastisk elog till publiken! Tänk om det såg ut såhär vid varje hemmamatch, det skulle betyda massor för vår underbara stadsdel och självklart för vårt blåsvarta lag! Nästa match spelas nu på fredag mot Västkurd se till att pallra er ner.

 

Målskyttar: Michael Konge 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Michael Konge

2:a stjärnan: Omar Tarek

3:e stjärnan: Filip Thomsen

 

Vid datorn

 

Anders


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt