Samling:18:00
3-3 i en svängig tillställning, det var vi värda!
2022-09-09 22:39

Älvsborg FF - Västkurd BK  3 - 3  (2-2)

Efter ett minst sagt turbulent dygn för spelarna där en ny tränar trojka har tagit över laget var det upp till bevis om man kunde skingra tankarna och fukusera på match. En match som blev än mer intressant då vi hade chansen att knapra in poäng mot lagen framför oss. Dock stod en motståndare som är inne i ett flow och ligger som nykomling på 2:a plats. Västkurd är laget som tagit serien med storm men som hade "turen" att avgöra i 93:e minuten senast mot oss vilket då var surt. Regn av och till kanske skulle mota publiken men icke sa nicke utan det var riktigt bra med publik och med lite överslagsräkning ca 100st på IP ikväll! Kunde vi bjuda dem på lika mycket skoj som senast var frågan?

Laget: Petter, Filip T, Charlie, Jacob, Omar, Abbe Sr, Calle, Adam, Azim, Hannes och Wurry samt vid sidan Malte, Hannes VB, Hannes SL, Isak och Ali

Inför matchen fick vi en sjukstuga på halsen i tät följd fick vi 3st sena återbud men med kort varsel kunde Ali, Isak Hannes SL och Malte ställa upp! I.o.m att det var lite omorganisation i staben var det tacksamt att planen för matchen som var lagd stämde väl överens med hur den nya trojkan vill spela, dvs en variant av 4-3-3. Detta är ju ett system som majoriteten kan spela i nattmössan. Västkurd spelade senast mängder med långbollar både framför och bakom vår backlinje därför kändes det avseevärt tryggare med 4 killar i backlinjen mot tidigare 3. Med Omar och Filip på var sin ytterback hade vi goda ambitioner till fint ytterbacksspel och framför dem Azim och Wurry som fick ta ett steg ut på kanten. Azims enorma kvickhet hoppades vi få ta del av mer i denna rollen än centralt på mitten. Med Hannes i sin första match från start hoppades vi att få se snabbhet i ljuv kombination med rivighet.

1:a halvlek

Man kan ju säga att det tog ca 30sek innan vi blev sannspådda med VKBK:s låååångbollar och i de kommande 89,5 minuterna som återstod skulle ca 70st till komma, frågan var om vi kunde stå pall hela vägen. Inledningen var jämn och vi hade bra koll på verksamheten trots att VKBK la en besinningslös press mot oss ivrigt påhejade av sina ledare.. Jacob och Charlie kändes rätt självklara i sina roller vilket gav trygghet. Däremot kom våra yttrar väldigt långt ner i banan vilket gjorde att vi blev duktigt baktunga, det blev nästan en 8-backslinje vilket inte var meningen. Hannes och Adam blev väldigt isolerade som 9:a och 10:a. Detta gjorde att det mesta av spelet var förlagt på vår planhalva. Samtidigt gavs det stora möjligheter till omställningar. Vi bjöds på ett gäng chanser men där vi inte fick till sista passen. Mitt i allt detta så får Azim bollen och vandrade in i banan, nog för att jag sa innan matchen att vi hade rätt fot in i banan för att skjuta men inte från 35 meter kanske... men oj så ställd målvakten blev! Bollen gick snyggt in i mål och en vild glädje bröt ut när Azim a´la Ronaldo firade nere vid målflaggan. Knappt hade vi jublat klart så fick Hannes ett friläge när han slet sig loss från halva planen men väl framme vid målvakten blev det tyvärr stopp, så nära 2-0 där. Istället skulle kvitteringen komma, detta sker när en Västkurd spelare klart suger in bollen med armen... men man hävdar att sleven på tröjan tog i bollen och då är det inte hands... seriöst... klart att det är hands när armen är rätt ut från kroppen det finns inget naturligt alls i detta men oavsett så blir det ju självklart mål på detta. 1-1 kändes faktikt rätt brutalt och uret visade ich 25 minuter. Men oj vad snabbt vi replikerade. Omar och Calle broderar fint på kanten och Calle snurrar upp ett gäng spelare och spelar ett hårt lågt inlägg som en framstörtande Wurry skickar in i mål! Firande vid hörnflagga 2 var ett faktum. Men säg den lycka som vara för evigt? I 38:e minuten får VKBK en hörna och givetvis så skulle jag inte jinxat med om vi skulle ha en spelare eller inte på första stolpen... bollen går rätt i mål vid första stolpen... shit happens och vi går till paus med 2-2 och det kändes att vi var med på allvar.

I pausen var det ett samlat och fokuserat gäng. Analysen av halvleken var var i samsyn med tränarnas. Lite ändringar dock, vi skulle komma högre upp i banan och sätta en högre press och inte falla lågt som i första. Vi skulle även försöka att hitta vägen genom mitten trots att Västkurd gjorde det jobbigt för oss i sin höga press.

2:a halvlek

Visst vi la en högre press och vi kom högre upp i banan. Detta gjorde att vi hade helt ok kontroll på tillställningen. VKBK var väl lite tyngre och hade en mer tydlig spelidé men lyckligtvis handlar det om att göra mål och där var de inte lika bra som i det övriga vilket vi skall vara nöjda med. Vi fick lite soppatorsk på kanterna och hamnade högt i banan med dessa vilket gjorde att VKBK kunde nyttja kanterna mycket mer och kom till mycket faligheter. Parallellt till deras attacker så var vi allt annat än ofarliga. Hannes hade ytterligare en räd där han åter rycker sig fri men åter tar det stopp i straffområdet. Det är kamp och kramp. Inget av lagen viker ner sig. Så i 70:e minuten händer det som inte får hända... på en utrusning sträcker sig Petter!! det innebar att Jörnvik fick ta handskarna. Det känns ändå helt ok då vi vet att Abbe är bra i mål. Första 2 anfallen så roppar alla i VKBK att de skall skjuta.... skjuuuut det är ju en utespelare i mål. I 79:e minuten kom så dagens andra praktfiasko för domaren då man dömer en hörna där bollen är 2 meter i från Ali men man indikerar att bollen rört honom. På den efterföljande hörnan kommer bollen fram till en spelare som utanför straffområdet får på årets träff, bollen blir till en projektil som borrar sig upp i krysset... Abbe kanske skulle haft den ändå... ;-) 11 minuter kvar och vi vred över till 3-5-2 och vi tar över matchen totalt för utom en chans där VKBK lyckas missa öppetmål från 3m. På andra planhalvlan drog sig Hannes loss igen men denna gången gör målvakten åter en superb räddning. När matchen var över fick vi en i raden av tre frisparkar mitt på VKBK:s planhalva på tilläggstid, Calle måste akut byta och Wurry hoppar in... allmän kalabalik... Abbe nybliven målis slog frisparken som singlar ner i straffområdet målvakten missar utboxningen bollen studsar fram till Azim som bredsidar in bollen till 3-3!!!!! vilket VRÅL från publiken, firande nr3 vid hörnflaggan och denna gången med 20pers från publiken. Strax efter var matchen över. Matchen slutar 3-3 vilket nog får ses som rättvist. (kanske lite subjektiv)

Summerat: Vilken helt galen match! En brutal kämpainsats av alla på planen. Bänken levde med i varje situation vilket gav oss alla en boost. Vi skall inte bryta ner matchen i beståndsdelar nu utan hylla kollektivet efter det sista dygnet, detta var en LAG insats kryddad med riktigt fina spelmål av oss . Självklart surt att vår domare skänkte bort 1: a och sista målet till Västkurd med mindre bra beslut men samtidigt missade VKBK öppetmål från 3 meter... Nu stundar Virgo i nästa match och som sagt... Liket lever! Bra jobbar killar.

Målskyttar: Azim 2st och Wurry 1st