SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg FF
4 - 3
Mölnlycke IF
Älvsborg FF4 - 3Mölnlycke IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 24 september, 14:15
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060102125
Samling:13:00
Osannolik vändning gör att HOPPET lever! 4-3 mot Mölnlycke.
2022-09-24 18:08

Älvsborg FF - Mölnlycke IF  4 - 3  (0-2)

 

Idag var det 1:a dagen av 8... dvs 2 matcher samt 3 träningar kvar av säsongen. Läget är minst sagt URUSELT och det räcker alltså inte med 2 segrar utan Önnered måste också förlora båda sina matcher och på toppen av det så har de en bättre målskillnad och idag mötte de bottenlaget KBK som är klara för Div5. Vi hade med andra ord INGET att be för utan det var plattan i mattan som gällde idag. Åter en dag med mycket publik vilket var kul!

 

Laget: Mattias, Filip T, Fabian, Jacob, Abbe J (K), Konge, Emil Å, Azim, Wurry, Hannes och Omar samt vid sidan Charlie, Svante, Malte och Sigge

 

Inför matchen var mer eller mindre all taktik kastad överbord och det handlade bara om klyschan "1 mål mer än motståndaren" då var segern bärgad. Vi mötte ett Mölnlycke som vi slog i våras i en helt galen tillställning som slutade 6-4 till oss! Idag skulle vi sikta på att släppa in NOLL mål vilket vi knappt har lyckats med i år och självklart också gör 1 mål. Det kändes riktigt bra innan trots att killarna kunde känna bördan på sina axlar. Det var gott mod och gott gry i truppen!

 

1:a halvlek

Matchen startar avvaktande och båda lagen känner på varandra. Vi är bra med men MIF känns lite tyngre och mer tydliga i sin spelidé. Vi har svårt att få till det utan fastnar alldeles förmycket i mitten med mängder med bolltapp. Detta gillar MIF som kunde ställa om och kontrslå hela tiden med farliga djupledsbollar och instick som vållade stora problem för oss. Men trots ett övertag för gästerna kom de aldrig till några farligheter utan der var vi som stod för det under de fösta 30 minuterna. Hannes kom både en och två gånger i sina patenterade djupledsruscher men båda gångerna visade sig krutet vara blött och en smått frustrerad Hannes tittade upp i himlen efter hjälp från högra makter. Vi har en tilltrasslad situation i straffområdet där Emil inte får till det riktigt och flera fina snett inåt bakåt pass från Wurry och Hannes men tyvärr var ingen hemma på dessa bollar. Istället så blev det som så många gånger förr ett skit mål i baken i 31:a matchminuten... offside? det får videoanalysen ge svar på om 3 timmar men visst såg det ut som detta, men med Mattias lite på mellis kunde man lobba in 0-1 ganska snyggt. Visst lite gnäll på varandra efter målet men känslan var ända att det kan vi lösa... men inte blev det bättre 7 minuter senare när en MIF lirar tillåts vandra in i mitten och skicka iväg ett halvlamt skott och mest troligt en lite skymd Mattias reagerade lite sent och 0-2 var ett faktum... f-n kändes det som... hur är det möjligt att på två halvchanser göra två mål och vi kammar NOLL. Nu var det desto tyngre och ett stort missmod spred sig i truppen. Halvleken slutar 0-2 vilket inte speglade matchen och antalet chanser.

 

I pausen var det ett dempat gäng. Mitt brandtal idag handlade bara om en sak... NI KAN tvivla aldrig på er, ni är MINA bästa spelare om det är några som kan fixa detta så är det NI!! Parallellt gick vi över till ett 3-5-2 system för att bli mer tydliga och samtidigt möta upp MIF:S övertag på mitten. FULL FART FRAMÅT och ingen minns en fegis!

 

2:a halvlek

WOW vilken skillnad. Nu var alla hjärnor påslagna. Det såg ut som om planen lutade 30 grader i vår anfallsriktning. Det var klasskillnad och vi var som bålgetingar. Vi vaskar snabbt fram ett par tre halvchanser via Hannes och lite distansskott som inte bar frukt. Omar hade ett par inlägg som var lite för höga och för dålig fart men han var ständigt i rätt ytor och 56:e minuten kom han åter i en fin löpning vänsterkanten och denna gång blir inlägget hårt och lågt vilket ger Sigge chansen att göra MÅL!! 1-2 och vi var med. Efter måljubel och ett gott firande var det bara på det igen. Tyvärr går vi ner oss lite och blir lite mjukare i pressen vilket direkt ger MIF mer att säga till om. En del felbeslut kommer tillbaka och vips så är det fight om varje centimeter på planen. Hannes får åter ett friläge och istället för att tåpaja med vänstern försöker han få över bollen på högerfoten och då är chansen borta. Strax därpå blir uppförsbackan momumental. i 65:e matchminute blir det en karbonkopia på 0-2 målet men i andra hörnet. Skot från 20-25 meter som retligt får leta sig in i maskorna... 1-3 och RIDÅ!! För detta var egentligen ridå och inget annat. Det var kört, det var färdigt, Div5 nästa säga vad ni vill och citatet "allt skiter sig för Ghana/Älvsborg FF" kändes befogat. MEN samtidigt är man ju lika knäpp åt andra hållet och det "sista som överger en är HOPPET!!" Full kareta framåt! All hands on deck gällde. In med Filip T och Svante där Wurry och Kongen fick kliva av. Knappt hade detta gjorts innan Filip Thomsen skickar in både boll och allt fram till 2-3 i matchminut 68... VRÅÅÅÅL och glädje. Liket lever och resterande 20 minuter har allt och lite till. Matchens sista 10 minuter ger oss en explosion av händelser och ögonblick. Vi har ett gäng chanser till att kunna kvittera men en kalabalik i straffområdet avslutas med att vi får straff! Efter att bollen räddats med hand på mållinjen döms det straff som Omar självpåtaget tar då Konge sitter på bänken. Stensäkert sätter han straffen till 3-3 och om det vrålades innan så var det nästan orkanstyrka nu. I samma veva får jag information om att KBK leder med 3 bollar. Full fart framåt och 3-4-3 samt in med KONGE som center... några fjuttiga minuter senare närmare bestämt i matchminut 88:a är det just KONGE som skickar in förlösande 4-3 till oss på ett inlägg signerat OMAR. En fullständ kakafoni utbryter på planen, det dansas och skriks samt vrålas efter målet som visar sig bli det avgörande. Matchen blåses av strax efteråt och jag var helt matt, slut, tömd. Kunde knappt andas men vad gjorde det. 4-1 i andra akten var vi VÄRDA!!

 

 

Summerat: Eufori och total lycka! Samtidigt så är vi fortsatt i samma prekära läget som innan. MEN sättet vi lever på kunde försätta berg en dag som denna. ALLA killar är värda allt beröm i världen efter en eftermiddag som denna. Inte ofta jag lyfter tränare i referaten men idag måste jag det för bytena och förändringarna satt som en smäck idag och gav full effekt! Jag är så imponerad av alla i hela truppen idag, ni är f-n värda så mycket mer än detta så nu kör vi! 3 träningar och 1 match kvar sen kan vi gör ett bokslut på säsongen. MEN TILL ALLA NI SOM LÄSER DETTA. ALLA SKALL KOMMA TILL PÅVELUND NU PÅ LÖRDAG DEN 1:a OKTOBER KL. 16.15 FÖR KILLARNA BEHÖVER ERT STÖD!! 

 

Målskyttar: Sigge Åhsberg 1st, Filip Thomsen 1st, Omar Tarek 1st och Michael Konge 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Fabian Pellegrini

2:a stjärnan: Omar Tarek

3:e stjärnan: Michael Konge

 

Vid reffet

 

Anders


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt