SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
Herr A/B seniorer
Älvsborg FF
4 - 0
KF Velebit
Älvsborg FF4 - 0KF Velebit

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 oktober, 16:15
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060102128
Samling:15:00
Slutet gott, allting gott! Allt gick vår väg och kontraktet är säkrat!
2022-10-02 00:48

Älvsborg FF - KF Velebit  4 - 0  (2-0)

 

Låt mig börja med att skriva:

KONTRAKTET ÄR SÄKRAT EFTER ETT RAFFLANDE AVSLUT PÅ SÄSONGEN!!. 

 

Men först. Vilken ångest lördag. Sista matchen för mig själv som tränare för dena fantastiska ensamble. En säsong som har bjudit på all tänkbar motgång men innerst inne har processen varit större en divisionen vi spelar i... samtidigt är det ju alltid surt att åka ur och så vansinnigt mycket svårare att vinna en serie och att gå upp. Dvs oddsen har de senaste veckorna varit bedrövliga och totalt emot oss men samtisigt har vi ur en intern storm funnit en sagolik kraft i truppen och har spelat riktigt bra de senaste 4 matcherna med 2 segrar 1 oavgjord och 1 förlust, vi kände absolut att vi hade en chans att vinna vår match idag mot seriesuveränen Velebit men samtidigt spelade det mindre roll om Önnered vår nästgårdsgranne tog en pinne för då var det kört änd.å. Trots bedrövligt vädet räknade jah till ca 120 tappra själar!! riktigt bra siffra om ni frågar mig som var där för att ge oss maximalt stöd.

 

Laget: Petter, Filip T, Fabian, Jacob, Abbe J (K), Konge, Emil Å, Abbe E, Wurry, Hannes S och Omar samt Mattias, Svante, Malte, Charlie och Azim vid sidan

 

Inför matchen var det givna förutsättningar. Vinst var ett måste samtidigt som Önnered var tvugna att förlora. Taktiken var ytterst simpel dvs "mammas gata" i uppställningen dvs 4-3-3 och inget tjafs om andra varianter utan hemvävt och tryggt. Sen skulle vi spela skitigt, det var inte ta om stilpoäng idag utan grisfotboll som skulle ge 3 poäng och inget annat. Ambitionen var att hålla nollan och på ett eller annat sätt göra en balja framåt. Måste säga att vi hade en riktigt bra samling och känslan var god!

 

1:a halvlek

Knappt hade man tryck på knappen som startade matchklockan för arenan innan det var dags at tplocka upp fjärrkontrollen och trycka fram matchens första mål. Det var VI!! som lyckades med konststycket redan efter 75 sekunder small det. Vi gjorde exakt som vi sa, lägg boll på djupet bakom deras ytterbackar och ta det från där vilket Berra gjorde och snyggt slog ett lågt inlägg till en framstörtande Hannes som gjorde sitt första i ÄFF tröjan. Vilken start och vilket firande på på plan och vid sidan av densamma. Det var vi för hela pengen mot ett Velebit som för dagen saknde ett gäng av sin tongivande spelare vilket gav oss fritt fram och göra lite som vi ville. Vi var nära flera gånger om att öka frma till 2:an men en storspelande målvakt hos Velebit räddade allt och Hannes fick ett friläge som han normalt sätter men åter stod keepern ivägen. Efter 20 minuter spelade var det spel mot ett mål men sen så slog Velebit på motorn och började lira boll. Vi hade bra koll på dem men de kan onekligen lira och kom i våg efter våg men vi kunde med både tur och skicklighet reda ut dem alla. Farligast blev det efter en hörna där ett distansskott träffade Abbe J och ändrade riktning och Petter gjorde en kalasräddning. Parallellt spelades det fotboll på Gröna Vallen och där var det målglatt värre... ÖIK tog ledningen tappade densamma till Sandarna som tappade den de med och i halvtid stod det 2-2 där... Vi å andra sidan fick åter tag i taktpinnen och kunde i slutet av första gör ytterst viktiga 2-0 genom en fin soloräd av Hannes där han frispelade Wurry som snyggt pangade in bollen i nät vilket kort senare skulle innebära halvtid och ledning för ÄFF vilket var helt rättvist.

 

I pausen var det mycket som var positivt. Det som skulle se upp med var deras kantspel som hade skördat många fina framgångar i första. Det var inget fokus på matchen 3km bort för oavsett den var vi tvugna att vinna för att ha en minimal chans!

 

2:a halvlek

Innan vår domare blåser igång matche slår jag ett getöga på min mobil och ytterligare ett sms hade kommit från vår spion på Gröna Vallen... Sandarna hade inte bara gjort 1 utan 2 mål i början av andra och det stod helt plötsligt 4-2 till dem... där och då var vi kvar i div4... Mne det var 40 min kvar i den matchen och vi skulle själva klara av Velebit i 45+tillägg. Men det här var vår dag. Knappt hade publiken svalt kaffet innan det stod 3-0. Detta efter en riktigt snygg hörna. Hörnan tillkom efter en superchans där Hannes drog på en helvolley som målvakten mest troligt gjorde seriens snyggaste räddning på. Hörnan signerades Abbe J och Omar kom högst och knoppade in bollen riktigt snyggt. Jublet visste inga gränser, visst det var 40 kvar men det kändes ändå helt ok och Velebit som för dagen var lite mer uddlösa än vanligt hade ju inget att bryta ryggen för utan ville väl skpa men hade inte kraften, viljan och kunnandet idag. Pling i mobilen och vips så stod det 4-3 på Gröna Vallen... med ca 30 minuter kvar att spela. Vår match böljade mest fram och tillbaka. Helt seriöst vi hade kramp på linjen och alla satt och stirrade i telefonerna efter någon form av ljud... men det var tyst... tyst... det räckte med endast ett mål för ÖIK så var det godnatt... Albert Jörnvik fick äntligen sätta ett mål och snyggt var det! 4-0 lös på tavlan men vad hjälpte det om det gjordes ett mål i fel bur på Gröna Vallen, MEN det kom ett pling ett pling som förkunnade 5-3 och kanppt hade vi fått rapporten när nästa pling kom frma till 6-3 och tillslut även 7-3 ÖIK var slagna och vi inväntade slutsignalen som tillsist ljöd och allt blev bara svart för mig. Jag var alldeles apatisk och kunde varken skratta eller gråta men såg så oerhört lyckliga och glada spelare och ledare runt omkring mig. Att vi vann idag var aldrig någon diskussion men vi gjorde det på sättet vi önskade. En eloge till alla i laget för detta.

 

Summerat: Otroligt! Fantastiskt! och helt galet. För att citera ett par saker som sagt och skrivits om oss från vår garnnklubb ÖIK... vi är tydligen helt rötna och i våras i en socialmediaintervju så skulle vi åka rätt ur serien för att vi var kassa. Vi kan med facit i hand säga att man kan både vinna och förlora med stil men i detta nu så slog det tillbaka rätt rejält mot dem själva. Vi är stolta och glada över att 8-9 man i ÖIK har ÄFF som moderklubb och ni är alltid välkomna tillbaka. Jag vill passa på att tacka min trupp, Anders Hansson, Mattias Eriksson samt Emma Petersson för året. Idag vann framtiden för fotbollen i vårt närområde vilket jag tycker var det viktigaste. Älvsborg FF hör verkligen hemma i Göteborgs finaste serie här ute. Idag är det med massor av känslor som jag slutar som tränare men jag kan kort konstatera att "mission accomplished" och känner just nu bara stolthet och tomhet! Sista referatatet är skrivet! Over and out.

 

Målskyttar: Hannes Simonsson 1st, Wurry Ceesay 1st, Omar Tarek 1st samt Albert Jörnvik 1st

 

Matchens stjärnor:

1:a stjärnan: Albert Jörnvik

2:a stjärnan: Hannes Simonsson

3:e stjärnan: Emil Åhsberg

 

Vid datorn och referatet för allra sista gången 

 

Anders Lordemyr


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
 
 
 
Övrigt