SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
Älvsborg FF P17
2 - 2
Ljungskile SK HF
Älvsborg FF P172 - 2Ljungskile SK HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 juli, 14:15
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000473080
Samling:13:00
Delad pott mot Ljungskile SK i sommarhettan.
2021-07-04 12:31

P17 Nationell Älvsborg FF – Ljungskile SK  

Resultat: 2-2 (2-1)

Mål: Calle, Abbe

 

Startelva: 

                     Christian

Omar – Hugo – Fabian - Charlie 

Alvin – Calle – Lucas - Abbe

                    Leo

                    Ali

Sidan: Joel, Zacke, Otto, Robin, Elvis

 

Inför matchen:

Sista matchen för vårsäsongen! Vi ställdes mot Ljungskile SK i en extremt tuff sommarvärme med gassande sol mitt på dagen, vilket gör att både utfall och prestation blir mer ovisst än normala förhållanden. Vissa i publiken, enligt uppgift, klarade inte ens av att kolla på pga värmen. Så tufft var det! Vätskepauser var nödvändigt, vilket skulle visa sig vara en riktig ”gamechanger” under matchen.

 

1:a halvlek: Vi startar bra och får en riktig drömstart när Calle placerar in 1-0 vid vänstra stolpen efter bara fyra minuter. Det ger oss ett lugn och vi håller bollen bra och lugnt inom laget. När Abbe gör 2-0 efter att Joel snyggt drivit upp bollen längs hela vänsterkanten känns det riktigt bra. Tyvärr får Ljungskile energi efter första vätskepausen och bestämmer sig för att trycka mycket tuffare. Vi tappar koncentration i värmen och efter en felpass från oss gör Ljungskile 2-1, vilket kändes väldigt onödigt. Detta blir startskottet på ett enormt taggat motstånd som löper mycket mer än oss i värmen, men vi håller ut till pausen.

 

2:a halvlek: Andra halvlek börjar som den första avslutade. En enorm jakt efter kvitteringsmålet samtidigt som vi hade slut på bensin och försöker mest hålla undan. Oundvikligt får Ljungskile in 2-2 efter en hörna som vi inte klarar av att rensa undan. I andra vätskepausen är det ett besviket lag, men samtidigt är det flera spelare som börjar bli förbannade och vi är överens om att pressa ur den sista svettdroppen innan semestern börjar. Plötsligt blir det betydligt bättre, vi löper mycket mer samtidigt som motståndarna börjar tröttna. Vi spelare lite enklare och sätter högre press längre upp i banan. Vi hinner med flera hörnor, en stolpträff och ett bortdömt offsidemål som gör att vi med lite tur kunde fått med oss alla tre poängen. Samtidigt har Ljungskile haft sina chanser så 2-2 var ändå fullt rättvist.

 

Matchens tre punkter:

1) Värmen... Vårt spelsätt bygger mycket på energi och press för att få till vår spelidé. Idag blev det för tufft för många spelare som inte riktigt orkade.

 

2) Kondition… Ljungskile hade en fantastisk ork och energi, medan vi har flera spelare idag som inte riktigt har bästa konditionen (frånvaro, skador, rehab) vilket gör det extra tufft när det är så varmt.

 

3) Vätskepauser... Fascinerande hur mycket det faktiskt påverkade matchbilden. I första vätskepausen fick Ljungskile möjlighet att prata ihop sig och komma ut som ett nytt lag. I andra vätskepausen kom vi ur vår ”koma” och avslutade matchen på ett mycket bättre sätt.

 

Matchens höjdare:

Ingen idag.

 

Matchens bubblare:

Samtliga avbytare och ledare satt på stolar utanför båsen eftersom det var över 40 grader på bänken... En rolig syn!

 

Summering:

En poäng är ändå en poäng, givet omständigheterna. Summerar vi säsongen för P17 så har vi blandat och gett och vi parkerar just nu på en sjundeplats i tabellen. Vi ser att vi har möjlighet att slå alla lag om vi har en bra dag samtidigt som vi också ser att svackorna ibland är för stora. Vi ska dock komma ihåg att motståndet är på en mycket högre nivå än tidigare, vilket gör att vi blir straffade när vi inte är på topp och/eller har nyckelspelare borta. Stundtals har vi dock spelat riktigt fin fotboll och vi har många duktiga spelare i laget. Sommaruppehållet kommer nu lägligt efter väldigt många matcher på kort tid för både U19 och P17. Till höstens matcher behöver vi lyfta ett antal saker och gör vi det…då tror vi att höstsäsongen kan blir riktigt lyckosam. Vi önskar alla killar, föräldrar och supportrar en fantastisk sommar!

 

Hälsningar

Tränarna U19

Mattias, Anders H, Magnus


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER