Säsongens första nyförvärv blev Josef Melin, en mittback från grannklubben Näsets SK, men med bakgrund i IFK Göteborgs U sektion där han bland annat spelat ihop med vår Aron Bergsson. Efter lite scouting under hösten var valet enkelt, Josef Melin vill vi knyta till oss. Melin deltog förra helgen i träningsmatchen mot Qviding FIF som vänsterback och imponerade stort även i den positionen. Nedan svarar Josef på ett gäng frågor. 


Beskriv i korta drag dig själv som person? Fotbollsbakgrund?

Lugn, schysst kille som vill ta för mig och lära mig så mycket som möjligt, inte feg för nya utmaningar eller möjligheter. En person som är lätt att prata med.

Modersklubben Eds FF tillhörde jag tills jag kom till Göteborg när jag var 16, lyckades komma in i IFK Göteborgs U16 lag och även vidare 2 steg till U19/U21. Därefter har det varit endel skadeproblem för mig i Utsikten och brist på glädjen i och med skadorna. Så jag tog ett uppehåll på 1,5år efter Utsikten. Sen började jag i Näset SK och nu är jag i Älvsborg. 


Beskriv hur ditt fotbollsår 2015 såg ut?

Kom precis i början av säsongen till Näset så jag var inte spelklar förens 3e seriematchen skulle spelas. Jag fick gott med speltid resten av säsongen och det gick bättre och bättre med tiden. I och med uppehållet innan jag började i Näset så var mitt första mål att få tillbaka glädjen och kunna spela mycket. 

 

Vad har du för personliga mål med säsongen 2016?

Att ta en startplats och få speltid, sen vill man givetvis vinna serien som alltid. Att jobba på fysiken; Bättre kondition, timing, rörlighet. 


Varför blev det Älvsborg FF för din del? Vad har du hittills fått för intryck av klubben?

Jag kände att jag ville ha nya utmaningar och Älvsborg i div 3 medför roligare fotboll än div 5 som Näset ligger i. Ett bra intryck med mycket engagemang hos ledare, materialare och även de andra få jag träffat i klubben. 


Vad tillför du laget som spelare och lagkamrat?

Bidrar med enkelt spel och engagemang, lätt att spela med. Tar mina löpningar och backar inte för dueller. Som lagkamrat så är jag enkel att umgås med. Ger positiv energi och vill gärna trycka på så att laget presterar.  

 

Vilket är ditt bästa fotbollsupplevelse?

SM Guld med IFK Göteborg U19 2013.


Vad önskar du dig mest av allt i julklapp i år?

Riktigt bra joggingskor. Dessutom vill jag passa på att önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Varmt välkommen till Älvsborg FF Josef!

Adej Hayek