Serie:Västra Cupen 2022
Då var cupen över för i år. Förlust i sista matchen mot Assyriska
2022-02-22 23:32

Älvsborg FF - Assyriska BK  1 - 6  (0-2)

Årets sista cupmatch stod på programmet. I en kall och lite lätt rå kväll skulle det spelas fotboll. Dagens motståndare var svårast tänkbara då Assyriska härjar i Div2. Ett Assyriska som hade gått fullt innan matchen mot oss men ändå hade något att spela för då GFF vann matchen innan oss... Vädret till trots så kom det en hel del publik.

Laget: Malte D, Thomsen, Edwin, Jacob, Omar, Yassir, Konge, Hampus, Calle, Öberg, Abbe samt Filip, Malte R och Gustav vid sidan

Inför matchen pratade vi mer om hur vi skulle spela i.o.m att det blev en typ av träningsmatch för oss. Vi visste att det skulle bli åka av om de spelade bort vår press och det skulle vi se till att de inte fick chansen att göra...

1:a halvlek

Jag tycker vi fick en helt ok start på matchen. Första 5min var väl så heta och framåt som våra motståndare. Vi van dueller och hade lite etablerat spel på Assyriskas (ABK) planhalva. Dock skulle vi snabbt få en försmak av vad som komma skulle. När väl ABK vann bollen på mittfältet så gick det undan och oj vad fort det gick... Thomsen och Calle på högerkanten fick inom loppet av 2 minuter maxlöpningar i deffensiven då ABK skickligt sätter bollen mellan inner och ytterback med fantastiska löpningar in i dessa ytor... vid 3:dje attacken med samma mönster gick vi bort oss och då var det 0-1 i baken. Det kändes lite surt ändå och inte blev det bättre efter en hörna där vi fredade oss mot den första attacken i samma mönster men där vi retfullt enkelt släpper in ett mål på en hörnvariant. 0-2 efter 12 minuter kändes inte kul och känslan var att detta kunde rinna iväg till vad som helst. MEN då lyfter vi oss i kragen och tajtar till det. Addera att Malte D kommer ut och gör ett par fantastiska räddningar som håller resultatet i schack. Spelet jämnar ut sig en del men vi kommer till lite sporadiska anfall som inte ger något resultat. 0-2 skall vi vara nöjda med då Malte räddade oss men samtidigt en eloge att vi inte lägger oss ner och självdör utan tar tag i det.

I pausen pratade vi om hur fel vi hamnade i vårt presspel och att vi brände alldeles för mycket kraft på fel löpningar. I andra skulle vi lägga pressen mycket lägre och hålla laget kompakt. Vi skulle istället hugga maximalt på det som bjöds.

2:a halvlek

Äntligen fick vi 15 bra minuter där taktiken höll i sig. Alla killarna följde den mer eller mindre till punkt och pricka. Vi vaskade raskt fram fler chanser på ett par minuter än vad hela första akten gav. Det förändrade tonläget hos kollegorna på andra bänken vittnade om att vi gjorde saker bättre. Vi kom i riktigt fina omställningar och med lite bättre kyla så hade vi gjort ett mål eller två på de fina omställningar vi bjöds på. Ett mål skulle vi ändå få med oss och detta kom efter en fin omställning där Brunander gjordes ner och vi fick en frispark som Abbe snyggt skickade in i målvaktens hörn. 1-2 och lite känning!! Men säg den lycka som varar för evigt... vi drabbades av lite övermod istället för tålamod. Hampus hamnade för högt och Öberg pressade in i samma yta och Filip L försöker kompensera detta... vips så var tre man borta och då kom expresståget på högerkanten igen... 1-3... och knappt hade krutröken lagt sig innan det stod 1-4 där vi gjorde indianlöpning och då kom samma expresståg på höger kanten och en skarv senare så var det ridå. Efter detta var matchen punkterad och att det föll två mål till var mer av akademisk betydelse. 1-4 i sista halvlek kändes väl mindre motiverat men  samtidigt en viktig läropeng att följa en matchplan hela vägen in i mål och inte göra avkall på den efter halva halvleken.

Summerat: Jag tycker att matchens första 45 minuter får klart godkänt med tanke på kvaliten på motståndet. Sista 15 glömmer vi snabbt. Med 46 dagar kvar till seriestart skall vi se till att slipa bort våra olater. Då kan säsongen bli riktigt kul

Målskyttar: Albert Jörnvik 1st