Samling:17:45
Förlust trots en på många sätt bra genomförd match. 2-4 mot Balltorp
2022-07-02 15:30

Älvsborg FF - Balltorps FF  2 - 4 (2-2)

Dags för match igen. Den sista på vårsäsongen och den andra matchen på hemfärdens 11 matcher. En match som jag inte närvarande på och därför blir det ett annorlunda referat. Åter hamnar vi i en situation där det droppar av lite killar vilket ställer U19 på prov igen. Idag kallades Gustav och Gustav in med kort varsel. Bra att de kunde ställa upp!

Laget: Mattias, Hugo, Charlie, Fabian, Erik, Calle, Azim, Adam, Filip, Wurry och Abbe Jr samt vid sidan Liam, Gustav och Gustav

De rapporter jag fick under resans gång var att vi helt klart var det bollförande och i stora stycken det bättre laget. Vi startar matchen ok och redan i matchminut 12 får vi en straff med oss. Ny straffskytt är Erik i Hampus frånvaro och pang så var det 1-0 till oss. Vi har ett par halvchanser innan Balltorp får en omställning och tillika ett friläge i 18:e minuten, Hugo hinner ikapp men tyvärr faller han och avslutet rullas in mellan benen på Mattias och säg den olycka som kommer ensam i 26:e minuten var det dags igen och även här säger rapporterna att det var ett skitmål som inte skulle fått ske. Men vi hänger i och i 33:e minuten får vi en frispark som Erik stiger fram och skickar in i mål, man kan väl säga att all övning efter avslutad träning ger resultat! Halvleken slutar 2-2 vilket de flesta tycker att Balltorp skall vara nöjda med-

I den andra akten är det fortsatt vi och ett gnälligt Balltorp blir lite lätt fulare i sitt spel men tyvärr kommer inte antalet gula kost som man hade önskat. Detta gör att matchen blir mer på Balltorps villkor. I 63:e minuten kommer så en gamechanger. Trots att BFF inte är bra så får man med sig ett riktigt skitmål där jag i skrivande stund inte vet hur det gick till, det som rapporterna sa var att sbollen seglade över Mattias och en BFF kille nickar in bollen i öppetmål. Dvs ett lag som gnällde och drog ner på tempot fick helt plötsligt 3 istället för 1 poängs skäl att maska och orsaka spelavbrott. Vi å andra sidan vaskar fram ett par bra chanser som inte vill in i mål och i matchen sista skälvande sekunder kommer 2-4.

Summerat: Vi måste bli bättre på att täta till längst bak. Just nu är vi tillbaka där vi tillåter målen att regna in igen. Vi får nu lite välbehövlig ledighet vilket är något vi önskar. Nu har vi 9 matcher kvar och behöver mest troligt minst 12 pinnar...

Målskyttar: Erik Reis 2st