2020-01-24 22:35
Älvsborg FF - Solängens BK  2 - 1 (0-1)

Det var så dags för veckans andra match. Solängens BK stod för dagens motstånd. Vädret var bästa tänkbara för en träningsmatch, kanske lite mindre bitande vid bara. Kul att rätt många hade letat sig ner för att titta en fredagskväll! Laget för kvällen var mer eller mindre helt nytt då 9 killar gick in i dagens 11.

Laget: Johan, Jonathan, Ludvig, Haidar, Martin, Valther, Philip, Hampus, Simon, Erik, Rafa och vid sidan August, Alexander samt Victor.

Inför matchen var det ett glatt gäng som samlats. Genomgången var densamma som senast. Fokus ligger på vårt försvarsspel. Vi var alla överens om hur matchen skulle spelas och vad vi ville uppnå.

1:a halvlek
Matchen startade med rätt ok fotboll där båda lagen ville äga boll. Redan efter 5 minuter skapade Erik en superchans på egen hand när han stal bollen och tacklade ner en motståndare och hav sig själv ett friläge som målvakten räddade riktigt snyggt. Några minuter senare hade Erik ytterligare en riktigt bra chans men det ville sig inte idag. Efter detta sjönk matchen som en sten... det var mängder med felpass från vår sida och Solängen var på Påvelund för att spela boll medans vi mest gick och önskade att matchen skulle vara slut. Som ett brev på Posten kom tillslut utdelningen för Solängen efter en trippelhörna där vi aldrig fick undan bollen. Förhoppningen var att målet skulle bli en väckarklocka men tyvärr inte utan det var mänger med bolltapp och felbeslut. I slutet på halvleken kom vi snyggt runt på högerkanten och inlägget till Hampus var lika snyggt so skickade in kvitteringen... trodde alla men inte domaren som lite konstigt hittade en offside på en bakåt passning... halvleken slutade 0-1 vilket var rättvist.

I pausen frågade vi ledare oss vad det var som inte gick in i huvudet i matchgenomgången! Vi var helt övertygade om att om vi bara höjde tempot ett halvt snäpp och kunde försöka att följa delar av vår gameplan så skulle vi vända detta.

2:a halvleken
Direkt från start tog vi tag i taktpinnen och under de första 15 minuterna var det ett lag på plan och den kvarten räckte. Vi han då att dels göra 1-1 snyggt genom Hampus och även 2-1 lika snyggt frän Martin. Vi vann alla andrabollarna samt ofta högt i banan detta gjorde att det kunde blivit några mål till men målvakten i Solängen gjorde ett par riktigt fina räddningar. Efter detta blev vi bekväma och matchen jämnade ut sig något men med oss i förarsätet. Solängen hade en riktigt bra chans i halvleken som kom efter ett stort schabbel i eget straffområde men som vi redde ut med mer tur än skicklighet. V vände och vred Solängen ut och in men kom aldrig till några fler mål utan matchen slutade rättvist 2--1 till oss.

Summerat: Mmmm ibland blir det inte som man tänkt sig. Jag hade hoppats att vi som lag kunde leverera bra fotboll oavsett motstånd. Jag önskar att vi är klart mer motiverade framöver och inte lämnar så otroligt mycket kunnande vid sidan. Dvs skärpning från alla inblandade. Positivt att vi vänder matchen och visar lite ryggrad under delar av andra om vi skall hitta några ljusglimtar.

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st och Martin Kristensson 1st