P19 pojkar
7st juniorer i startelvan med A-laget i segern mot Semberija
2020-03-21 19:12
Älvsborg FF - SKIF Semberija  3 - 2  (2-2)

Mindre än 2 veckor till seriepremiär! I ett fantastiskt vårväder skulle det spelas fotboll uppe i Bergsjön mot Semberija  ett SKIF som ligger i systerserien dvs Div4A. Förhoppningen var att det skulle bli en kraftmätning där vårt nybygge ställdes på svår prov inför vad som komma skall. Trots rådande Coronatider hade ett 30-40 nyfikna letat sig ner till planen. Mängder av spelare i truppen är indisponibla pga av den nya dagordningen, dvs snuva etc innebär att man stanna hemma. Vi var dock 13 man starka i dag.

Laget: Oscar, Collstedt, John, Martin, Olsson, Filip L, Robin, Hampus, Victor, Filip B, Hugo och Abbe samt Valther vid sidan

Inför matchen var det ett lag suget på att få lira match. Vi fokuserar på vårt anfallsspel just nu och önskar omställningar, rakt och tydligt spel. Vi vill minimera kladd på boll och farliga chip, flipp och skarvpass som oftast genererar omställning.

1:a halvlek
Matchen började lite avvaktande där båda lagen kände lite på varandra. SKIF visade sig vara tekniska och spelade smånätt fotboll med långa svepande crosspassningar, deras högerkant var riktigt bra med en hel del speed. Efter 5 minuter började spelet sätta sig och vi tog tag i taktpinnen, vi vann mängder med andrabollar och hade riktigt fina lägen till omställningar men tyvärr hade inte skärpan infunnit sig utan vi valde alldeles för svåra alternativ i uppspelen och addera att vi fortsatte vår fula vana att chippa, flippa etc vilket gav SKIF en uppsjö av omställningar. De var nära att komma igenom ett par tillfällen men med tur och skicklighet avfärdade vi allt. Ett fint avslut som vållade Oscar lite problem när han lämnade retur. Detta till trots var vi det aktiva laget och laget som ägde boll. Ledningsmålet som gjordes signerades SKIF. Vi ett taffligt agerande i försvaret fick de en fantastisk frispark som man satte rätt i stolpen... returen rakade en offsidestående (2meter) SKIF spelar in i öppet mål. Surt att dagens duktiga domare missade en så tydlig offside. Detta var dock väckarklockan till en makalös period från vår sida. Under 20 minuter var det vi mot en målvakt. Sällan har jag sett någon "stå på huvudet" som SKIF:s målvakt. Innan Filip sätter 1-1 hinner målvakten rädd 2 superlägen från riktigt nära håll. Filips första för dagen kommer efter en hörna där en nick friställer honom med öppet mål. Det var befriande att det kom relativt tätt inpå SKIF:s mål. 2-1 kommer några minuter senare, en lång frispark som når Robins panna och där han nickpassar fram Filip B som nickar in sitt andra mål för dagen. Efter detta är det åter vi mot en målvakt. Hugo är fri från 30 meter och hinner förmodligen gå igenom flera alternativ innan han hårt placerar bollen vid sidan av målvakten men som i sin tur gör en reflexräddning i den högre skola. Såhär höll det på ända tills vi var i den 40:e minuten då det plötsligt stod 2-2... ett inkast och en snygg flipp över vår mittback sen satt bollen i krysset, snyggt men onödigt. Halvleken slutade 2-2 vilket kändes som ett halvt rån.

I pausen var det frustration över hur vi åter lyckas ge bort initiativet. När i pelare så fantastisk fotboll och är snudd på överlägsna så väljer vissa att hitta på helt nya och egna vägar till succé... vilket kan summeras till pannkaka. Positivt är att vi är precis så "äckligt" bar näst det stämmer. 20 minuters- perioden när vi äger allt är bland det bästa i år! Vi ville ha mer av denna varan i andra akten.

2:a halvlek
Vi startade andra riktigt bra. Vi hade två fina lägen inom loppet av 5 minuter och vi såg ut att ta det viktiga initiativet i matchen. Då kom en straff till SKIF som en riktig kalldusch. Ett mindre lyckat ingripande resulterade i en solklar straff. En olycklig Oscar skulle dock ta en riktigt fin revansch på sig själv genom att snyggt rädda straffen! Detta var en skön injektion till våra tappra killar på planen. Men åter skulle visan upprepas... vi mot en vägg till målvakt. Ett inlägg och en fantastisk nick av Filip B... men som ett streck i luften låg denna målvakt och räddade. Minuter senare öppet mål från 2 meter som Filip "bara" skall rulla in... men vem var där igen?!!?? Det smög sig på en känsla av vanmakt. Mitt i allt detta skadar sig Oscar efter en dubbelräddning. In med Abbe i mål. Allt annat än optimalt men nu skulle vi verkligen testas. Resterande 30 minuter var det mest vi och SSKIF kunde inte utnyttja att vi hade en utespelare i mål utan mäktade med 1 avslut! Ett bra försvarsarbete bäddade för detta. Offensivt hade vi mängder med chanser men vi trasslade till det för oss. Med kvarten kvar fick vi frispark och Hampus slog en magnifik boll som skar igenom mellan framrusande spelare och målvakt för att tillslut nå Bergfelt som bredsidade in bollen i öppet mål fram till 3-2. Vilken lättnad och lycka! Sista kvarten jämnade spelet ut sig men vi kunde promenera av planen med en snygg 3-2 seger.

Summerat: En fullt rättvis seger. Många i publiken tyckte det var en bra match vilket iofs är ett got kvitto. Men själv anser jag att det fanns en hel del att jobba med. Men 2st fina perioder, en i vardera halvleken är fantastiskt bra. Matchens lirare var SKIF:s målvakt som själv räddade all form av spänning i matchen. Vi räknade till 8!! superräddningar som i alla normala fall minst ger 4 mål... Med en träningsmatch kvar har vi radat upp 7-1-1 i resultat (7 segrar osv)

Målskyttar: Filip Bergfelt 3st