Hela 12 juniorer med i dagens förlustmatch för A-laget
2020-03-28 19:43
Älvsborg FF - Dalsjöfors GOIF  3 - 4  (1-1)

Sista träningsmatchen innan seriepremiär var det tänkt. Men som sagt det lär dröja innan det blir seriespel. Dalsjöfors hade vi noll koll på men de huserar i Div4 i Västergötlands serier. De befinner sig just nu på träningsläger i Göteborg och därför blev det match i Prioritet Serneke Arena idag. Första gången för de flesta av oss och det skulle visa sig bli en annorlunda upplevelse. I Coronatider var det ca 40 personer som hade letat sig ner till arenan för att bevittna dagens tillställning.

Laget: Simon, Collstedt, Haidar, Edwin, Martin, Valther, Hugo, Hampus, Odenstam, Filip B, Abbe samt Hugo, Victor, Olsson, Filip L, Lisnell och Malte vid sidan

Inför matchen snackade vi om att minimera våra misstag. Det har tyvärr varit alldeles för mycket av denna vara det senaste och oftast har vi ändå löst ett positivt resultat men vii ville verkligen sätta en match i hela 90 minuter och inte bara i 30-45 minuter. Fokus ligger fortsatt i offensiven men vi skulle ändå jobba för varandra defensivt.

1:a halvlek
Matchen sattes igång av dagens domartrio som förövrigt var riktigt bra. Matchinledningen var jämn och underlaget skulle visa sig bli en utmaning. Kontakten mellan boll och underlag liknade klassisk inomhusfotboll (mmmm vi spelade iofs inomhus...) och därför uteblev en hel del "vanliga" situationer idag. Dalsjöfors var laget som fick det första spelövertaget. Inom loppet av 5 minuter var de sånär att gör mål då de kom i fina halvfrilägen men vi kunde med tur och skicklighet avvärja dessa. Ledningsmålet föll i 13 minuten och det var mindre logiskt vi som tog ledningen. Bergfelt kom ner i banan och fiskade upp en boll och slog på en fin cross som fann en friställd Odenstam som rullade in ledningen. Efter detta var det vi som tog över spelet och just nämnde målskytt hade två riktigt bra chanser att öka på ledningen. Vi var inne i ett stim av chanser där John hade ett fint läge efter en hörna men tyvärr räddade matchens lirare bollen, dvs Dalsjöfors målvakt (mer om honom senare) Dalsjöfors var riktigt vassa i sina kontringar och omställningar. Vid en av dessa skrev nog alla 1-1 i protokollet men bollen strök stolpens utsida. Tyvärr så spelade vi riktigt oödmjukt och skänkte bort många fina lägen genom att välja fel alternativ. GOIF tackade och tog emot men även de var tämligen uddlösa. Kvitteringen skulle dock komma och sättet den kom på var surast tänkbara... en låååång hörna som hölls vid liv efter en nick som träffar en av de våra i huvudet och bollen dimper ner till en friställd GOIF:are som petade in bollen... Efter detta var första akten över och 1-1 var sett till halvleken rättvist.

I pausen var det en uppsträckning. Helt klart var v för omständliga och tjongade på tok förmycket. Alldeles för många bollar saknade adress. Vi gjorde 5 byten i paus och önskade mer speed och kreativitet.

2:a halvlek
Åhhh herre vilken katastrofstart. 1-2 efter 30 sekunder... hur var det möjligt? Vi kan väl vara lite lätt ödmjuka och skriva att GOIF inte behövde förta sig iaf… ett kortpassningsspel mellan två förvarare hos ÄFF sjabblades bollen bort och vips blev det ett friläge som förvaltades fram till målet. Vilket mörker! Men lyckligtvis tar vi tag i det direkt och det dröjer endast 5 minuter innan kvitteringen kom genom en straff signerad John. Efter målet har vi vår bästa period för dagen och den varar egentligen matchen ut men skulle ändå visa sig bli resultatmässigt bedrövlig. Vi radade upp chanser och kom i våg efter våg men till vår stora förtret fanns det en levande vägg i form av GOIF:s målvakt. Det var han mot oss under 10 minuter. Mitt i denna press kommer en riktig kalldusch igen. 2-3 var åter ett resultat av ett försvarshaveri, en lång frispark från GOFS keeper orsakade en riktig kommunikationsmiss mellan våra försvarare och ville sig inte bättre än att den ene nickade bollen i huvudet på den andre som på så sätt friställde en GOIF lirare som kunde frispela sin kompis till öppet mål. Så surt och så klantigt. Men vi tog åter tag i taktpinnen och sköljde fortsatt över våra motståndare och tillslut kunde vi äntligen passera deras målvakt då Olsson skickade in bollen efter fint inspel från vår vänsterkanten. Nu skulle vi väl kunna dra ifrån. Chanser fanns och en av de två bästa är en nick från Hugo där dagens räddning kom, hur deras målvakt räddade fattar jag fortfarande inte!?? Mitt vi vår press rensar GOIF bara iväg bollen som hittar deras stora och duktige forward som snyggt låser fast bollen och enkelt ger sina kompisar nya ytor oh bollen letar sig fram i djupet där Haidar bara skall täcka bollen över kortlinjen men tyvärr luggas han precis vid den och övriga försvarare stod och tittade på och det var så dags att reagera när skadan var skedd vilket åter innebar en frispelad GOIF spelare som spelade bollen in i öppet mål. Vi försökte gå för en kvittering men orkade inte, i matchen sista spark hade Adam ett riktigt bra läge men åter kom målvakten ut stort och räddade. Sägas skall att GOIF hade en superchans att göra ett mål men lyckades på något konstigt sätt missa. Matchen slutar 3-4 vilket knappast var rättvist men vi förtjänar inte så mycket idag med tanke på hur vi spelade.

Summerat: URK!! ibland vill an inte summera... det  var årets riktiga bottennapp! Lider med alla som behövde bevittna denna tillställning. Känns som att det hade varit mer meningsfullt att titta på när målarfärg torkar... Försvarsspelet idag var bland det mest ruttna vi presterat på evigheter. Framåt var vi sjukt bra när vi ville men idag var det mest snubbeltråd. Eloge till matchens lirare som var Dalsjöfors keeper som gjorde 3 helt vansinniga räddningar i andra akten.

Målskyttar: Alexander Odenstam 1st, John Nestenborg 1st samt Alexander Olsson 1st