P19 pojkar
Mackan i U19 målskytt i förlusten mot GFF
2020-08-29 19:46
Älvsborg FF  -  Göteborgs FF  2 - 3   (1-1)

Dags för match igen. Nu stundade en helt annan motståndare än senast. Topptippade GFF skulle komma på besök. Numera är det som bekant tillåtet med publik då vi mest troligt inte når de numera 500 tillåtna på läktaren. Tyvärr har vi ett tufft skadeläge i truppen för tillfället vilket gjorde att Fabian föd 04 gick in från start i dagens match. Läget i tabellen är som det är dvs varje match är mer eller mindre en gigantisk 6-poängs match.

Laget: Simon, Mackan, Fabian, Olof, Abbe, Konge, John, Hampus, Victor, Robin, Hugo samt Filip B, Kevin och Emil (kom till andra halvlek

Inför matchen stördes vi av skador och en mängd återbud adderat till detta en försenad brödbil från Skåne vilket gjorde att Emil inte var med från start och detta i sin tur gav Fabien chansen att göra sin seniorpremiär! Idag skulle vi ställa en del frågor centralt mot GFF genom att ha Robin på topp som med sin längd skulle ge oss en ytterligare dimension framåt. Vi har svajat centralt under inledningen av säsongen och idag skulle ge GFF:s duktiga mittfält en bra match.

1:a halvlek
Direkt efter avspark visade det sig att Robin drog på sig massor med uppmärksamhet. Att han skulle sysselsätta båda GFF:s mittbackar var rätt givet och att de skulle få problem var lika givet. Efter 2 minuter kom första frisparken mot Robin då man ojuste stoppade honom utanför straffområdet. Fram stegade Abbe och slog en riktigt snygg frispark direkt i mål och en riktig kalasstart för de våra. Under matchens första 20 minuter är det klart övertag för oss och vi nyttjar Robin lite väl mycket men får bra utdelning. Samtidigt var spelet lite stirrigt från båda lagen vilket gjorde att felpassen var många. GFF försökte vända spelet med långa svepande passningar vilket vi var förberedda på och löste det förhållandevis helt ok. Vi kom runt ett flertal gånger på vår högersida med fina möjligheter men inläggen var på tok för dåliga idag. Efter ett flertal hörnor och några riktigt farliga frisparkar under första 20 för ÄFF fick matchen ett nytt ansikte. GFF fick fäste på vår planhalva och sägas skall att Simon gjorde ett par bra räddningar som höll vår ledning intakt. Tyvärr var det åter vår centrala mitt som havererade. Vi hamnade på fel sida i försvarsspelet ett otal gånger vilket gjorde att GFF med lätthet kom in i spelyta 2 och 3 och med kunde skapa en hel del bra möjligheter. Vi hade likt förbenat bra koll på verksamheten och med 2 minuter kvar av halvleken kommer en avblåsning för hands på Robin... rätt eller fel spelar mindre roll nu men att huvuddomaren likt de flesta selarna var överens om att förseelsen skedde utanför straffområdet, då skall linjeman in och förändra allt och dömer bollen innanför boxen och straffen är ett faktum, straffen var säkert placerad och kändes sur i alla avseenden... Hands? Innanför? jaja det är som det är... 1-1 var objektiv sett rättvist men subjektivt en billig sk-tstraff som gav GFF kontakt.

I pausen var känslan självklart lite tryckt med tanke på en tveksam straff minst sagt. Vi var överens om att vi stundtals blev för enformiga i vårt spel men att det som sagt stod 1-1 och att nu skulle vi ut och ge det en match i sista 45. Vi skulle vara bestämda i vårt spel och variera mer.

2:a halvlek
Argh... samma skitstart som mot Balltorp. När vi skall ut och visa oss på styvalinan så imploderar vi. Under halvlekens 3 första minuter gör vi mer eller mindre det mesta tvärt emot det vi var överens om. Massa tjong och halvrensningar över huvudet mm. Inte mycket bättre från GFF men deras tjongboll gör att Fabian blir felvänd med två GFF spelare i ryggen och blir tyvärr luggad på bollen och 2mot 1 läget där Olof var sista utpost blev ett väggspel senare ett friläge och 1-2. Knappast den starten vi ville ha och kanske hade det hjälpt med en enkel instruktion till Fabbe att skicka undan på ett!? Matchen var klart jämnare än de sista 25 i första och därför kommer 1-3 som en än värre kalldusch. En enkel utrullning av Simon till John som "bara" skulle spel upp ett enkelt uppspel i spelyta 1 men tyvärr såg han inte polkagrisen i ytan och omställningen avslutades med en snygg lobb (helt ok byte av GFF på 9 minuter hade han gjort 2 mål...) Efter detta var det som att vi bestämde oss för att lita och ge vårt allt. 3 byte och en ändrad spelidé och vips blev det lite oro i GFF. Kvitteringen kommer efter en fantastisk djupledsboll som nådde Mackan som halvt fri lobbar in bollen! Uret visade 65 minuter och nu var vi med i matchen igen. Undertecknad fick tillsägelse från domaren i blått efter att jag åter hade påtalat att Robin var försedd med extra ryggsäckar men utan medhåll från rättskiparen (dock efter matchen erkände han även här att Robin fick ta oförtjänt mycket stryk... knappast det man egentligen vill höra) GFF tappar rätt mycket i sitt spel men samtidigt tar vi inte riktigt tag i det heller. Vi har en del hörnor och frisparkar som rinner ut i sanden. I 76:e minuten sker ett extremt tveksamt domslut. Hugo blir utvisad efter en kapning av en GFF spelare, själva tilltaget var absolut värt ett gult och i.o.m att han hade ett sedan tidigare så blev det rött MEN att domaren inte blåser frispark  momentet innan är smått patetisk (läs summeringen för domarens kovändning i sak) då GFF spelare skickar Hugo rätt i backen utan att bollen var med i spel. Man kunde lätt tro att nu var matchen körd men med en man mindre så är det vi som anför spelet och paniken är nära hos de röd/vita. Åter hönor och nästan frilägen som inte mynnar ut i något och i matchens sista skälvande sekund får Abbe ett "friläge" i vänstra delen av straffområdet precis i avslutet blir han bryskt tacklad och domaren kunde mycket väl blåst straff men nu fegade han ur och resultatet slutade 2-3. Halvleken slutade 1-2 efter 2 riktiga bjudningar och tyvärr blev uppförsbacken alldeles för brant.

Summerat: En förlust som svider. Över 90 minuter är GFF det lite bättre laget men samtidigt så är det 3 riktiga bjudningar som ger dem 3 mål. Det blir extremt svårt att försvara mot detta. Matchen är jämn överlag men där GFF har klart fler och bättre avslut. Tyvärr var vår domare efterklok och ansåg att han tog ett felbeslut som tillslut gav Hugo en utvisning där han efteråt erkände att Hugo skulle haft en frispark i momentet innan... fullt lag i sista pushen i sista kvarten kunde kanske givit oss ett annat resultat istället saknade vi en spelare... Nu har vi Derby di Väst kommande fredag och den är en lika viktig 6-poängsmatch som den idag... väl mött då.

Målskyttar: Albert Jörnvik 1st och Marcus Collstedt 1st