Plats:Hovgårdsvallen 2 Konstgräs (Bjurforsplanen)
Aktivitetsinfo: Seriepremiär i Juniorklass 1. Borta mot Zenith, söndag 16 maj 15.00, samling 13.45.
Referatet: Kanonstart för P19. 4-0 mot Zenith borta i premiären.
2021-05-16 20:20
Laget fr. v. övre raden: Sixten, Jonathan, Filip, Hugo, Emil, Edwin, Carl, Hampus och Ludvig. Nedre raden fr. v. Valther, Sebban, Adam, Melvin, Charlie och Malte

Älvsborg FF - IK Zenith  4 - 0  (2-0)

Äntligen är Älvsborg FF tillbaka i Juniorklass 1 i Göteborg. En nivå vi som förening vill att vårt juniorlag skall tillhöra med den fantastiska ungdomsorganisation som vi har. Extra skoj för våra älsta juniorer att få en sist säsong i "finrummet". Idag var det IK Zenith som stod som värd ett Zenith precis som vi har en stark och bred ungdomsorganisation och som väldigt tidigt hade en fantastisk 01-02 kull. Vad det skulle innebär dkulle vi bli varse om. Vädret...... var milt sagt svajigt med sol, ösregn, hagel och förhoppningen var at spelt iaf skulle värma oss.

Laget: Malte, Jonathan, Melvin, Lang, Ludde, Filip, Valter, Hampus, Sebban, Adam och Hugo samt vid sidan Carl, Sixten, Emil och Charlie

Inför matchen: Få återbud gjorde att vi möstrade ett starkt och intressant lag. På bänken satt 4st P04 killar. Många var vi som var nyfikna på vårt senaste nyförvärv Melvin som de senaste säsongerna huserat i Utsikten. Lite förändring i spelsystemet skulle förhoppningsvis ge en bättre balans i laget. För undertecknad var det första matchen som "publik" vilket i sig skulle bli en utmaning men samtidigt möjligheten att fokusera på referat istället.

1:a halvlek

Snacka om plattan i mattan. Under matchens första 3 minuter händer nästan allt. Efter 45 sekunder tar sig Hamous igenom i straffområdet och serverar Hugo öppetmål som på ett mirakulöst sätt räddas av Zeniths keeper. Knappt hade man förstått hur den räddades innan det var dömt straff när Lisnell blev nergjord. Hampus tog hand om straffen och placerade säkert in 1-0 redan efter 3 minuter. Halvleken höll god kvalitet av båda lagen med tanke på att det var permiär och ingen hade spelat träningsmatcher innan. Zenith tilläts ta över spelet och kunde trilla boll på ett kontrolllerat sätt där vi hade svårt att få grepp om upppspelen och det var alldeles för enkelt att hitta ytan hos våra ytterbackar. Men det var ett inneffektivt IKZ och istället för kvittering fick Hugo åter ett superläge som kunde avvärjas med minsta möjliga marginal men skam den som ger sig. En fint vunnen boll av Sebban och en lång djuppledsboll fram till Hugo som snyggt skarvade in bollen fram till 2-0. Kanske inte jätter rättvist där och då men förbaskat skönt. Zenith var duktiga på sina fasta och vid etn av dessa kunde Ludde rädda på mållinjen. Annars var vi det hetare laget i presspelet och hade ändå bra koll på verksamheten. Melvin var en gigant i vårt försvar och sspelar precis med den pondus som vi hoppats på. Tillsammans med Lang, Valther och Filip fick vi en betongstark deffensiv kvadrat. Halvleken slutar 2-0 vilket var ett fint reslutat för oss att ta med oss inför andra akten.

I pausen var frågan om vi skulle få grepp om Zeniths uppspel och stänga av dessa för att minimera bollar i djupled samt enkal bollar upp i spelyta 2.

2:a halvlek

I andra akten gjorde Sixten och brorsan Emil samt Charlie entré. Det gav oss en extra push offensivt och Sigge i målform skulle även presentera sig i det äldre laget. Halvleken i sig var den första sig lik men med skillnaden att vi var mer bollförande denna halvleken. Redan efter 12 minuter kom 3-0 målet efter en hörna signerad Hampus kunde Sigge på volley damma in bollen i nät. Riktigt snyggt! Strax efter målet skulle dagens delikatess serveras, Adam vinner boll på mittplan och vänder bort sin motståndare och spelar snyggt ut bollen till Sigge som lika snyggt frispelar Hampus som på ett sätter bollen i nättaket mitt framför mål. Ridå för Zenith och samtidigt vild glädje bland Älvsborgkillarna. Det skall även skrivas att IKZ hade ett par bra kvitteringsschanser men idag villle det sig inte.

Summerat: En klar seger i premiären. Att få göra 4 mål och samtidigt hålla nollan ger betyget MVG. En match med två ansikten där ÄFF i första är laget med bättre fokus i de avgörnade lägena och i andra är det mer en defilering där vi har både spel och chanser. Nu gäller det att ladda om batterierna för det är match redan på onsdag igen! Då hemma mot Qviding.

Målskyttar: Hampus Gustafsson 2st, Sixten Åhsberg 1st och Hugo Börjesson 1st