Leo

Sigge

Sidan: Alvin, Otto, Felix, Gustav W

Inför matchen:

Flera återbud under veckan samt avstängning från förra matchen gjorde att vi var tvungna att ändra en del, vilket förstås inte var optimalt. Vi var dock revanschsugna efter matchen mot Oddevold och hade förhoppningar om en bra prestation. Vi valde idag att lägga oss lite djupare i vårt försvarsspel mot ett spelskickligt Gais för att inte gå bort oss i vårt markeringsspel för att sedan växa in i matchen.

1:a halvlek: Vi får en riktigt mardrömsstart efter 30 sekunder när ett enkelt tillbakaspel helt opressat hamnar hos en fri Gais-spelare som inte gör något misstag. Vi kommer dock snabbt tillbaka i matchen när Gustav B får till en riktigt fin träff och kvitterar. Snyggt! Tyvärr hinner vi inte bygga på energin innan nästa individuella misstag drabbar oss, när vi onödigt fäller en Gais-spelare i straffområdet istället för att styra ut spelaren. Straff och 1-2 efter 14 minuter… Efter detta står matchen och väger. Gais har mer boll, men skapar inte speciellt mycket medan vi växer in i matchen och har en del möjligheter. Tyvärr gör Gais 1-3 precis innan halvlek vilket förstås mentalt var tungt istället för att gå in med ett uddamåls-underläge.

2:a halvlek: I pausen ville vi verkligen ge detta en chans. Vi var besvikna att vi faktiskt ger bort mål till Gais. Vi var eniga i att hellre släppa in ett par bollar till än att inte försöka ta oss tillbaka i matchen. Sagt och gjort, vi ändrar spelsystem till 4-4-2 och sätter upp Ernst på topp tillsammans med Sigge för att skapa mer press. Den första kvarten gör vi riktigt bra och skapar ett bra tryck, flyttar boll bra och känner att vi är på gång mot en reducering som verkligen kunde fått liv i matchen. Tyvärr får vi mitt i pressen 1-4 när deras målvakt slår en enorm utspark över våra mittbackar som inte är på tå och ännu en fri Gais-spelare gör mål… Här går luften faktiskt ur oss och Gais känner stor trygghet i sin ledning vilket de förvaltar väl med ett par kontringar till.

Matchens två punkter:

1) För många enkla misstag... Vi gör på tok för mycket enkla misstag vilket inte fungerar mot ett riktigt bra motstånd. Vi blir straffade direkt. Mentalt är det väldigt jobbigt att släppa in mål när det är vi som slarvar gång på gång och inte för att motståndet har gjort det extra bra.

2) Släpp respekten... För många spelare går inte dit tillräckligt mycket. Visst är Gais duktiga, men så här stor skillnad är det inte.

Matchens höjdare:

Ingen idag.

Matchens bubblare:

Kul med comeback för flera spelare som varit borta pga av skador och sjukdom, t ex Abbe och Gustav W. Inte riktigt hundra ännu, men en bredare trupp ger oss bra förutsättningar framöver.

Summering:

Gais var riktigt duktiga, inget snack om det, och var värda segern. Dock kan vi inte bjuda på mål som vi gör idag vilket straffar sig direkt. Vi måste höja nivån gällande inställning på träning och attityd under matchen. Som vi tränar spelar vi match. Vi kommer dock igen och har möjlighet att ta revansch redan nästa helg mot Qviding!