Calle

Sigge

Sidan: Otto, Felix, Hannes, Ibbe, Zacke

Inför matchen:

Efter en stark inledning i serien har vi haft två mindre bra prestationer i rad som slutat i förlust. Matchen idag var därför viktig för att få tillbaka självförtroendet. Vi ville starta matchen med stor energi trots värmen för att störa Qviding i speluppbyggnaden och förhoppningsvis få en bra start i matchen.

1:a halvlek: Vi startar helt ok, men spelskickliga Qviding hittar vägar igenom vår press och vi får tyvärr en jättejobbig start. 0-1 genom en kontring och strax efter 0-2 på en straff. Oj, oj, oj – vad mentalt tufft.

Vi får dock efter 22 minuter en möjlighet i ”Cooling Break” att prata igenom situationen. Vi inser att vi ligger för långt upp med våra defensiva mittfältare och behöver täcka igen den ytan mellan försvarare och mittfält samt att vi behöver flytta boll mycket fortare på en eller två touch. En del byten genomförs och extra kul för Hannes som gör sin debut i P17. Efter detta blev spelet betydligt bättre. Vi skapar direkt en livsfarlig chans som rensas på mållinjen och killarna sliter som djur för att komma in i matchen igen. Efter en tilltrasslad situation några meter snett utanför Qvidings straffområde får vi ett bra läge. Calle ser till att vi får kontakt i matchen, genom en superfin frispark som borrar sig hårt in i nättaket. Vi får förstås energi av detta och när matchen står och väger hamnar bollen hos Sigge i straffområdet som dribblar sig förbi sin försvarare och curlar bollen otagbart i burgaveln. Yes, 2-2!

2:a halvlek: I pausen var det en grym energi. Killarna pratade nästan i munnen på varandra över vad vi behövde rätta till och vad som funkade bra. Vi kände att vi hade segervittring samtidigt som Qviding är ett väldigt duktigt lag. Det första som händer är tyvärr att Qviding tar ledningen med 3-2, där vi inte täcker upp ytan mellan ytterback och mittback. Puh – jobbigt! Killarna gör det fantastiskt som skakar av sig även detta. Resten av matchen har vi en bra press och skapar mycket fasta situationer och är under större delen på Qvidings planhalva. Försvaret spelar dessutom prickfritt resten av matchen. Samtidigt var Qviding giftiga i sina kontringar så det var hela tiden en balans i hur mycket vi vågade gå framåt. Positivt är att vi samtidigt tar fler löpningar i djupled, vilket skapar stress hos Qviding. I 76:e minuten hamnar bollen hos Abbe som med ganska mycket yta på mitten, får till ett riktigt fint placerat skott i målvaktens vänstra hörn och vi har kvitterat. Underbart jubel på planen och bänken. I slutet kunde nog matchen slutat hur som helst om man är objektiv... Qviding hade en del farliga lägen samtidigt som vi får ett mål tveksamt bortdömt för offside. En poäng var dock säkrad efter vår väldigt svaga inledning av matchen.

Matchens tre punkter:

1) Mental styrka.. Vi hämtar upp två tuffa underlägen och orkar ladda om mentalt. Starkt!

2) Inledningen... Inte OK. Vi behöver slipa på vårt positionsspel för att inte hamna tidigt i underläge när vi får kontringar emot oss. Här hittade vi en nyckel i matchen när vi snackade ihop oss och det ska vi träna på aktivt framöver.

3) Egna produkter... Idag räknade vi till 9 av 16 i matchtruppen som spelat i ÄFF´s färger sedan de var 7-8 år!! Fantastiskt att se och ett kvitto på föreningens vision om att satsa på egna produkter är helt rätt väg att gå. Kryddat med nya spelare som snabbt smälter in i föreningen blir det en mycket bra kombination.

Matchens höjdare:

Vackra mål. Alla våra mål håller hög individuell klass, vilket förstås är viktigt när spelet inte stämmer till 100%.

Matchens bubblare:

Halvtidsnacket. Underbart att se engagemanget hos våra killar och boosten vi får när vi hämtat upp 0-2.