SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
Herrestads AIF
2 - 2
Älvsborg FF P17
Herrestads AIF2 - 2Älvsborg FF P17

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 augusti, 14:00
Plats:Undavallen Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000473088
Samling:11:30, Påvelundsplan
Aktivitetsinfo: Match P17 nationell, borta mot Herrestads AIF, lördag 7 augusti 14.00. Avfärd 11.30 från Påvelundsplan. Vi behöver hjälp med bilar, skriv i svaret om ni kan köra och hur många som får plats.
Riktigt bra prestation, men tappade poäng på straff i slutminuten.
2021-08-08 16:43

P17 Nationell Herrestad AIF - Älvsborg FF

Resultat: 2-2 (0-1)

Mål: Självmål, Calle

 

Startelva: 

                     Christian

Oskar – Hugo – Omar T – Charlie  

Alvin - Lucas - Emil – Gustav B

                    Calle

                    Sigge

 

Sidan: Otto, Ali, Ibbe, Joel

 

Inför matchen:

En helt öppen bortamatch mot Herrestad AIF som ligger i mitten av tabellen. Efter U19 matchen mot Sävedalen (där många 04:or var med) ville vi fortsätta med det fina spelet och vara modiga i vår speluppbyggnad och äga bollen mycket.

 

1:a halvlek: Efter en lite trevande inledning med ett par farliga chanser för båda lagen började vi få bättre ordning på spelet. Vi är lugna med boll och hittar ofta alternativ längs vänsterkanten som skulle visa sig lyckat. Efter dryga 20 minuter lyckas Gustav B med mycket vilja och stor skicklighet ta sig förbi sin försvarare och slå in ett jättefint inlägg. Bollen tar på en försvarare som styr den i eget mål. Skönt med utdelning! Resten av halvleken är vi också nöjda med där vi dominerar ganska kraftigt och ofta hotar längs vänsterkanten, även om vi inte kommer till riktigt kvalificerade målchanser. Det ska tilläggas att Herrestad har en mycket duktig målvakt som gör ett par riktigt kvalificerade räddningar. Känslan var dock väldigt god efter första halvlek.

 

2:a halvlek: Vi börjar andra i ett starkt tempo och skapar mycket oreda i försvaret. Herrestad tvingas att dra på sig ett par frisparkar och även ett gult kort för att stoppa våra anfall. I 50 minuten får vi just en frispark långt ut till vänster vid gränsen till straffområdet. Calle kliver fram och får till en drömträff som sitter otagbart i högra krysset. Underbart att få lite arbetsro och vi dominerar spelet även framöver. Mittbackarna tar hand om alla långbollar som Herrestad lyfter upp och vi utför många delar i spelet på ett jättebra sätt. I vår dominans får vi dock inte till ett tredje mål och långsamt börjar vi sjunka lite samtidigt som motståndarna lyfter fram fler spelare. I en flipperliknande situation utanför straffområdet hamnar bollen olyckligt framför fötterna på deras spelare i som skjuter in reduceringen. Plötsligt är det match igen efter att det känns kassaskåps-säkert i nästan 80 minuter. Herrestad får förstås massvis med energi och lyfter fram allt och alla i en desperat jakt på kvitteringen. När vi egentligen skulle rensa bort bollen i ett ganska lugnt läge skickar vi bollen till inkast vilket visar sig vara ödesdigert. Ett långt inkast skapar full kalabalik med massvis med spelar i straffområdet där bollen extremt oturligt studsar upp på handen och domen blåser straff ☹… I 88:e minuten. En stensäker straff av deras spelare och vips var det kvitterat. Vi är förstås oerhört besvikna över kvitteringen, eftersom vi känner att vi är mer än värda alla 3p.

 

Matchens tre punkter:

1) Passningsspel... Vi fortsätter att våga spelar genom mittfältet och flytta fram våra positioner gradvis. Vi vågar också börja om för att inte ge bort bollen och ha tålamod. Här ska både försvarare och mötande mittfältare ha en eloge som håller sig till matchplanen. Dock behöver vi ibland lite mer djupledsspel för att riva isär deras försvar.

 

2) Mittbackarna… Hugo och Omar T spelar väldigt bra tillsammans och plockar ned i stort sett allt som kommer i deras väg samtidigt som de inte stressar iväg med bollen utan vågar spela konstruktivt.

 

3) En match varar i 90 minuter... Här behöver vi hjälpa varandra kommunikationsmässigt när vi sätts under press, vilket alltid är lättare sagt än gjort. Fortsätta vara positiva och fler behöver kliva fram i tuffa lägen. Nu hade vi visserligen oerhört oflyt och blir maximalt straffade. Nästa gång är det vi som har stolpe in.

 

Matchens höjdare:

Calles frispark i krysset från svår vinkel var magnifik. Det visar betydelsen av fasta situationer och här har vi varit duktiga i många matcher med flera duktiga frisparksskyttar.

 

Matchens bubblare:

Kul att se många som tar för sig som varit borta en del, t ex Ali på vänsterkanten som gör det riktigt bra med sin speed. Vi behöver verkligen bredd i truppen för att kunna rotera i alla matcher som spelas under hösten (P17 och U19).

 

Summering:

Egentligen en riktigt bra prestation, men där de sista 10 minuterna visar varför vi ibland älskar sporten och ibland hatar den… Vi ska inte tänka så mycket mer på detta utan fortsätta att prestera som vi gör så kommer fler poäng att trilla in. Vamos killar!

 

Hälsningar

Tränarna U19

Mattias, Anders H, Magnus


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt