Hampus

Sigge

Sidan: Charlie, Filip, Fabian, Ernst

Inför matchen:

Matcherna duggar just nu väldigt tätt så här gällde det att vi kom upp i koncentration och fokus. I dagens matchtrupp hade vi starkt lag med mycket individuell skicklighet som vi ville använda från start. Vi kom överens om att gå ut med väldigt hög press och inte ge motståndarna en lugn stund för att förhoppningsvis få en tidig utdelning.

1:a halvlek: Oj, oj, oj…plattan i mattan direkt. Vi sköljde över motståndarnas planhalva i anfall efter anfall de första 20-25 minuterna. Hög press, direkt spel och mycket djupledsbollar. Vi hade nog upp till 8-10 hörnor, en del riktigt vassa lägen och många halvlägen. Spelmässigt jättebra inledning, men ingen bra effektivitet och vi får inte in bollen... Alltid jobbigt att inte få utdelning, så därför var det en lättnad när Hugo B snurrar upp halva försvaret i den 27 minuten och serverar Sigge en passning som förvaltas på bästa sätt. Istället för att det lossnar för oss helt lyfter faktiskt Stenkullen upp sitt spel och vi avslutar sista 10 relativt svagt och vi kunde fått en kvittering emot oss (ribbträff). Istället gör Hugo 2-0 när han får en djupledsboll i halvlekens absolut sista sekund, snyggt assisterad av Emil. Snacka om psykologiskt!

Vi är nöjda men ändå inte riktigt nöjda, vilket är ett gott tecken när man leder med 2-0.

2:a halvlek: I paus var vi överens om att försöka hålla bollen inom laget lite mer för att få motståndarna att springa sig trötta. Vi skulle inte gynnas av Hawaii-fotboll utan med våra bolltrygga killar ville vi ha mer possession för att sedan vara mer selektiva i våra anfall. Det lyckas vi med ganska bra och det ser relativt tryggt ut när Stenkullen reducerar till 2-1 i ett av få anfall. Plötsligt är det onödigt match igen och vi ger bort initiativet och har en svag period i matchen. Desto skönare när Collstedt efter en maxlöpning från sin backposition blir frispelad och med mycket tid, men ganska trängd gör 3-1. En mycket bra prestation. Stenkullen ska ha en eloge att de fortsätter att försöka komma in i matchen och vi får lägga fokus på att göra jobbet. Det blir dock aldrig riktigt farligt och när Hugo gör sitt andra mål efter en jättefin assist av Hampus känns matchen avgjord och vi kan ganska tryggt spela av sista kvarten. I matchens sista sekund reducerar Stenkullen på straff. En godkänd andra halvlek, men inte så mycket mer än så. Vi byter också ganska friskt i andra för att rotera vilket kanske rycker sönder lite av vår struktur, men desto skönare och viktigare att ge alla mycket speltid.

Matchens tre punkter:

1) Kanonstart utan utdelning... Stark inledning, men som alltid är det svårt att få in bollen när det för mycket trafik i straffområdet. Här kanske vi kunde vara lite lugnare för att locka upp Stenkullen och få mer ytor att anfalla på.

2) Många löpmeter… Vi har ett lag som springer många kilometer på planen, vilket till slut blir väldigt tufft för motståndarna. Sätter bra press matchen igenom (vissa svackor) och ett bra exempel är när Hampus i 85 minuten (4-1) tar en maxlöpning för att störa deras mittback i uppspelsfasen, vilket gör att vi återerövrar bollen. Fotboll är en konditionssport, helt klart!

3) Bolltempot kan vara högre... Emellanåt faller vi in i ovanan att passa bollen helt enkelt för långsamt i uppspelsfasen, vilket gör att det blir lättare att pressa emot oss. Det går bra att hålla i boll och vara lugna, men att försöka fortsätta hålla upp bolltempot är något vi kan förbättra.

Matchens höjdare:

Det får bli Hugos uppsnurrning till 1-0 målet som både var snyggt, men också kom i exakt rätt tidpunkt.

Matchens bubblare:

Alltid kul med comebackande spelare. Både Ernst och Fabian spelade sina första minuter på länge.

Summering:

Ny seger i Juniorklass 1 gör att vi nu tar rejäla kliv i tabellen och har ett bra utgångsläge för andra halvan. En ganska klar seger i slutändan, men matchen visade att det är otroligt viktigt att hålla koncentration och fokus speciellt när bollen inte går in. Vi gör inte vår bästa prestation, men tillräckligt mycket är bra för att vi ska vara nöjda i slutändan. Återigen kul med rätt mix av spelare som verkar trivas oerhört bra tillsammans som lag.