Ernst

Sidan: Alvin, Lucas, Kim, Omar T, Hannes

Inför matchen:

Ny dag – ny match! Efter en tuff match i söndags mot Torslanda var det dags för en ny juniormatch. Vi ville förstås upp på sadeln igen och göra en riktigt bra prestation mot ett Angered som vi inte riktigt visste var de står spelmässigt. Ett ungt ÄFF stod på planen idag där snittåldern var dryga 17 år i matchtruppen, vilket är riktigt kul! Matchplanen var tydlig från vår sida, höga utgångspositioner vid deras uppspel, ett stenhårt arbete i mitten för att förhindra spel genom vårt mittfält och full rörelse mellan lagdelarna för att skapa mycket offensivt.

1:a halvlek: Det blev tydligt att Angered ville skapa chanser genom kontringar och därmed positionerade sig defensivt. Det betydde att vi fick mycket tid i uppspelsfasen och kunde spela runt i vår backlinje, men utmaningen var förstås att det var mycket spelare på deras planhalva vilket var en utmaning för att skapa chanser. Vi har ett stort bollövertag där vi successivt skapar mer och mer i matchen samtidigt som vi fick se upp med några halvfarliga kontringar. När vi fick upp bolltempot och rörelsen i laget började också chanserna komma. I 27:e minuten får vi till ett tryck i deras straffområde och när bollen till slut hamnar Ernst som snyggt vänder upp sin försvarare så får vi in 1-0 i matchen. Här kommer vi in i en bra period stärkta av målet och vid en tilltrasslad situation blåser domaren straff för oss vid en tröjdragning som kanske inte var världens mesta klara straff. Nåväl, Calle kliver fram och  trycker upp straffen snyggt i högra nättaket och 2-0 är ett faktum. Skönt att gå in i paus med ledning!

2:a halvlek: I paus är vi eniga att det är ett stenhårt jobb som gäller för att inte släppa in Angered i matchen. Vi får också en riktig drömstart och kanske säsongens mål! Efter en bra upprullning serverar Calle en assist till Filip som får till kanske årets mål…med en sträckt högervrist med utsidan ser vi alla när bollen trycks upp i vänstra krysset. Vilt jubel förstås och riktigt kul för Filip. Resten av matchen kan vi inte påstå är fotbollspropaganda. Vi sjunker lite djupare och går mer in för att spela av matchen vilket alltid är vanskligt. Istället för att hålla i bollen och ha mycket possession, blir vi konstigt nog lite stressade och börjar slå för många långa bollar vilket gör att Angered får mer boll och tar sig in i matchen. Vi släpper också in 3-1, vilket skapar en viss nerv men samtidigt så klarar vi av att hålla ställningarna matchen ut. Ny seger och sköna 3 pinnar är ett faktum.

Matchens tre punkter:

1) Stark mentalitet... När matcherna står som spön i backen är det otroligt imponerande att se killarna komma upp i högt fokus och koncentrationsnivå.

2) Fräscha ben… Trots att vi borde vara lite slitna efter Torslanda är det många som (kanske tack vare) ser riktigt pigga ut idag. Konditionen är förstås bra på många håll.

3) Ungt lag levererar... Med frånvaro av några nyckelspelare som regelbundet spelar med A-laget är det häftigt att se vilken hög klass vi har inom hela truppen. Lovande!

Matchens höjdare:

Filips mål! Han sover nog gott och drömmer vackra drömmar.

Matchens bubblare:

Riktigt härligt motstånd! Underbart humör vid bänken, mycket skratt och positivt pep talk från deras tränare trots en intensiv match.

Summering:

Skönt att direkt följa upp Torslanda med en seger och vi hakar nu på i toppen igen, vilket är en fantastisk prestation av Älvsborg U19, men vi är inte nöjda. Dock har vi många matcher kvar och vi gör som vanligt…jobbar stenhårt på träningarna, har roligt längs vägen och går in i varje match som det vore cupfinal. Nya matcher i helgen för både A-lag och P17 Nationell 😊.