Abbe

Ernst

Sidan: Ibbe, Hugo, Emil, Sigge, Ali

Inför matchen:

I våras gjorde vi en mycket svag match mot Oddevold där det mesta gick snett och förlusten var ett faktum. Revanschlusten var därför stor mot ett motstånd som haft det tufft i serien och där vi kände en stor segerchans om vi bara kom upp i normal kapacitet. Att vinna på beställning är dock inte helt enkelt utan 100% koncentration krävdes.

1:a halvlek: I förra matchen backade Oddevold hem med hela laget, men idag började de något högre upp vilket gjorde att vi fick se upp med deras offensiva spelare i högre utsträckning. Vi börjar inte helt bra utan får jobba oss in i matchen. Vi tar dock över mer och skapar en del halvchanser, men är lite för långa mellan lagdelarna och får inte riktigt flyt i vårt anfallsspel. Det dröjer tills 31:e minuten innan ledningsmålet skulle komma och det var desto snyggare. Calle får bollen på egen planhalva, utmanar och driver förbi motståndarna i en 30-meterslöpning innan bollen släpps i perfekt timing till Alvin som kommer löpande in i sista tredjedelen. Snygg assist in i boxen till Ernst som kommer i mitten av straffområdet och trycker in ledningsmålet. Mycket vackert anfall! Här får vi förstås en känsla av att ”nu släpper det”, men det som följer är början på en heldramatisk match med ett lyckligt slut. Efter ytterligare några minuter får Lucas ett skottläge som han bränner och blir så förbannad att orden som kommer ur munnen inte går att återge i tryck…Domaren hör detta och visar direkt upp rött kort och Lucas får lämna planen skamsen. Tuff bedömning, men helt rätt enligt regelboken. Tack vare Alvin går vi in i halvtidsvila med 2-0 där han efter en snygg upprullning av flera i laget, vänder inåt planen och curlar in bollen otagbart för målvakten. Mycket snyggt! 2-0 pust…

2:a halvlek: Att spela en hel halvlek med en man mindre är tufft så vi gick över till att säkra bakåt, men inte falla ner för långt. Hypotesen var att Oddevold inte spelat så många matcher där de var bollförande, vilket visade sig stämma. Tvärtom går våra killar upp i arbetsinsats när de vet att det inte kommer ordna sig längre, vilket var härligt att se. Tyvärr haglar nu tuffa bedömningar emot oss. I en mycket tveksam straffsituation där Fabian håller sin motståndare korrekt ifrån sig så faller han ner och domaren blåser straff…Såg billigt ut, men förra U19-matchen mot Angered fick vi en med oss så det jämnar väl ut sig i längden. 2-1 och den starten som vi inte ville se i andra halvlek. Tack och lov får vi in 3-1 nästan per omgående när Calle med en vacker assist hittar Charlie som mycket snyggt trycker in 3-1. Här känner vi att kontrollen är tillbaks och att vi ska kunna hålla ut. Ett mycket starkt försvarsarbete och byten med nya fräscha ben gör att vi tvärtom tar över rejält, där Oddevold lyfter upp allt och lämnar försvaret fullständigt vidöppet. En nyinbytt Sigge och Ali får lekstuga och Sigge gör inte mindre än tre härliga mål sista kvarten framförallt assisterad av Alvin som spelar enkelt och effektivt. Fantastiskt! Siffrorna kunde faktiskt vara ännu större i slutet. Tyvärr drar vi på oss ytterligare gula kort och även ett rött när topplocket ryker hos en av oss tränare…, vilket innebär en del avstängningar till nästa match.

Matchens tre punkter:

1) Full fart framåt! Starka offensiva insatser från många men framförallt Alvin, Calle och Sigge. Alvin gör sin bästa match i år med ett vackert mål och tre goa assist, Calle gör en mycket stark match igen och ligger direkt eller indirekt bakom fyra mål, extra viktiga insatser när matchen fortfarande står och väger, Sigge hoppar in i slutet och utnyttjar alla goa ytor till max och gör ett underbart hattrick.

2) En man mindre… På något konstigt sätt blev vi bättre efter utvisningen då samtliga killar gick upp ytterligare en nivå i spelet. Sprang mer, spelade mer rakt samtidigt som Oddevold tvingades upp i banan vilket vi utnyttjade fullt ut i våra kontringar. Försvaret gör en lysande insats och stänger fullständigt igen butiken, men också bidrar offensivt genom framförallt Omar på sin vänsterkant som gör en kanonmatch.

3) Snäll match men tuff bedömning... I en ganska snäll match får vi fyra gula kort, två röda och en straff emot oss…I vissa fall får vi skylla oss själva för att vi tar det för snack, men visst känns det oerhört tufft.

Matchens höjdare:

Att laget bara fortsätter mala ner motståndet trots alla gula, röda kort, straffar som vi får emot oss. Vi pratar mycket om att vi ska vara mentalt starka oavsett vad som händer i matchen och det visar killarna verkligen idag!

Matchens bubblare:

Kemin mellan Calle och Sigge var härlig att skåda i slutet av matchen. Sigge var förstås sugen på att göra sitt tredje när vi får frispark i närheten av straffområdet. Calle pekar på Sigge ”jag siktar på dig så du kan göra hattrick” och Sigge nickar väldigt glatt… Frisparken prickskjuts på Sigge som knoppar in den otagbart för målvakten. Stor glädje och killarna i skön måldans tillsammans 😊.

Summering:

Fjärde raka segern är ett faktum och vi klarar av även denna utmaning (en man mindre) med glans. Det finns en stor spelglädje, grym laganda och vi vet mer och mer vad som ska utföras på planen, även om det alltid finns mycket kvar att utveckla. Nästa utmaning för P17 är mot Gais där vi får många avstängda, men då får vi visa upp oss som lag och ännu fler får kliva fram och ta plats. Det blir en härlig utmaning!