Leo

Gustav W

Sidan: Gustav B, Felix, Omar B, Calle

Inför matchen:

Matcherna duggar så tätt att jag inte riktigt hinner skriva alla referat 😊… Efter en liten negativ reaktion mot Gais och ett bottennapp mot Warta kändes det viktigt idag att vi åkte hem med både en bra prestation och poäng. Qviding ligger precis före oss i tabellen och kunde rycka vid vinst så matchen var viktig. En del borta idag samt att fyra killar spelar kontinuerligt med A-laget, vilket gör att vi får vila dessa oftare, men desto mer speltid för andra som får kliva fram istället och ta chansen.

1:a halvlek: Qviding är ett spelande lag med mycket possession och platsbyten så vi bestämde oss för att lägga oss lite lägre i utgångspositioner och fokus på att hålla ihop lagdelarna för att växa in i matchen och inte öppna för mycket ytor. Qviding äger också därför mer boll i början, men vi håller ihop spelet ganska bra samtidigt som vi inte riktig känns vakna på planen. Det skulle det dock bli ändring på…Tyvärr får Qviding med sig en straff i en tilltrasslad situation där det är omöjligt att säga om det stämde, men 1-0 var ett faktum efter ca 30 minuter. En olycka kommer sällan ensam där ett kontroversiellt domslut gör att vi får 2-0 emot oss direkt. En passning från en Qvidingspelare går emot en lagkamrat som står klart i offside (och linjedomaren vinkar), men samtidigt stöter Hannes bollen i riktning mot offsidestående Qvidingspelare som skjuter i mål. Hela vårt lag hade slutat spela eftersom linjedomaren vinkade. Enligt regelboken säger domaren, men vi blir väldigt frustrerade och tänder till på alla cylindrar vilket faktiskt var positivt. En del byten görs samtidigt och vi får igång en helt annan energi och spel. Tuffare, rakare och vi vinner allt fler dueller. Precis innan halvlek rullar vi upp Qvidings försvar med Felix (riktigt bra match idag!) som driver boll och släpper ut till Ali som går in mot straffområdet och spelar fantastiskt fint över till Gustav B som kommer från andra kanten och stöter enkelt in reduceringen. Vi är med!

2:a halvlek: Sista kvarten av första var riktigt bra så vi bestämmer oss för att inte ändra något utan bygga på reduceringen och känslan att vi är med i matchen. Vi fortsätter spela bra, men tyvärr får Qviding en hörna där vi är på tok för lama och Qvidings duktige mittback nickar in 3-1. Ridå… Det blir starten på en halvtimmes kraftig dominans av ÄFF med många målchanser och en härlig återhämtning. Calle kommer loss på kanten och förbi ett par spelare och når till slut Felix som gör 3-2 stensäkert. Betydligt bättre spel samtidigt som det är chansartat och svårspelat i den starka vinden. Efter en lång inspark från Fabian skarvas den vidare till Ali som kommer loss och fri med målvakten skjuter han snyggt in kvitteringen från ett ganska långt håll. Otroligt skönt och välförtjänt. Efter detta kommer en reaktion som det ofta blir när ett lag hämtat upp ett underläge. Qviding lyfter upp och blir lite bättre under en period. Dock har vi i avslutande tio minuterna ett par riktigt kvalificerade målchanser främst av Gustav B som gör några  fina aktioner på sin kant. Den första gör målvakten en jättefin räddning på, och den andra kommer skottet för mycket mitt på målvakten i ett rent friläge i minut 90... Puh! Vilken andra halvlek.

Matchens tre punkter:

1) Är vi nöjda eller missnöjda? Ja, upphämtningen är ju väldigt skön förstås och vända underläge 3-1 till 3-3 betyder mycket för det mentala. Samtidigt hade vi tillräckligt med chanser i slutet att avgöra… Är glaset halvfullt eller halvtomt 😊.

2) Försvaret gör en kanoninsats. Främst Fabian och Omar håller ihop mittlåset på ett lysande sätt. De två första målen är en straff och en upphävd offside. Det tredje kommer från hörna, men i själva spelet skapar Qviding inte många målchanser trots snabba och kvicka spelare som hotar gång på gång.

3) Betydelsen av bred trupp. Kul att se många som kommit tillbaka och gör det bra. T ex Felix, Leo och Robin är förstås spelsugna efter mycket frånvaro.