Calle

Sigge

Sidan: Lucas, Otto, Omar B, Melvin, Yassir

Inför matchen:

Underbart väder, sol och vindstilla, kändes som en försmak på våren och att seriepremiären långsamt närmar sig. Med en dryg månad kvar till första matchen i nationell serie skulle vi möta Kinna IF som ligger i samma serie. En bra värdemätare och vi ville få ett kvitto på att vi ligger bra till i träningen. Idag med extra fokus på löpningar utan boll, högt bolltempo och aggressivt försvarsspel över hela planen. Senast startade vi bedrövligt och detta poängterade vi extra inför matchen. Med från start med hög energinivå.

1:a halvlek: Vi startar matchen med ett bra tempo och hög energi precis som vi pratade om innan. Spelet sitter dock inte riktigt ihop och det är lite för mycket slarviga uppspel och enkla felpassningar. Trots det är det ÄFF som dominerar mycket tack vare en väldigt bra inställning och bollvinster. Vi skapar också en del halvchanser genom ett bra löpningar på båda kanterna från Gustav x 2 och där våra ytterbackar Filip och Rasmus fyller på bra. I ett av dessa anfall hamnar bollen till slut hos Sigge som säkert slår in ledningsmålet. Efter detta höjer vi vårt spel och sista femton i första halvlek är faktiskt betydligt bättre. Mer bollinnehav, lagdelarna sitter ihop tydligare och vi är lite grann på väg mot hur vi vill att det ska se ut.

2:a halvlek: Vi gör en hel del byten i samband med paus eller under pausen. Tyvärr blir det mest ställningskrig under andra halvlek med otydlig spelidé från båda lagen. Inställningen är fortsatt bra, men utförandet inte tillräckligt ok. Vi tar lite för lång tid på oss, många spelare släpper inte boll tillräckligt fort och bolltempot är för lågt. Kinna spelar stundtals lite fyndigt och skapar lite halvlägen. I 61:e minuten får vi turligt 2-0 genom ett olyckligt självmål vilket skapar lite trygghet matchen ut. Lite bättre sista 15 när Kinna ser lite trötta ut och vi med nya fräscha ben lyckas skapa lite mer tryck. Domaren blåser av och vi vinner rättvist utan att imponera.

Matchens tre punkter:

1) Bra Inställning… Bra inställning idag vilket vi tar med oss. Mycket löpningar och kämpande över hela planen. Vi försvarar oss bra hela matchen med få chanser emot oss, vilket vi också tar med oss.

2) För många slarvfel… Tur att det är tidigt på säsongen, men lite för mycket enkla fel. Tvåmeterspassningar som inte går hem, uppspel som går rätt i gapet på motståndarna och allmänt ovänner med bollen.

3) Upp med bolltempot… Vi har ett par spelare som inte släpper boll tillräckligt fort vilket drar ner tempot och ofta rinner chanserna ut i sanden.

Matchens höjdare:

Svårt att hitta någon idag, men backlinjen är väldigt stabil och även kantspelet stundtals där vi ser potential med speed och överlappningar.

Matchens bubblare:

Jacob som gör en stark insats i övrigt, drar ner (?) Kinna-spelaren som sista man vilket renderar i ett gult kort. Vi ska nog vara glada att det inte blev rött där i och med friläge…vilket Kinna-bänken förstås häftigt påpekade.

Summering:

En stabil seger trots allt men utan att imponera spelmässigt. Vi tar med oss en riktigt bra inställning, men vi har just nu mycket att slipa på i vårt spel. Tur då att flera träningsmatcher återstår och vi har nu en månad att intensifiera de viktigaste delarna i vårt spel. Två segrar hittills och en knapp förlust gör att vi hittills ligger på en godkänd nivå, men vi kan betydligt mer vilket killarna själva var helt eniga kring i omklädningsrummet efteråt. Skönt att formtoppen inte redan har varit…😊.