Första Seriematchen P03 Älvsborg Svart
2016-04-23 19:00
IF Mölndal Fotboll röd  - Älvsborg Svart

Lördag tidig kväll, seriestart för ÄFF Svart på ett blåsigt men soligt Frejaplan i Mölndal. Alla var taggade och hade en skön start på samlingen med lite smålagspel som uppvärmning.

Vi hade 100% fokus på att spela det vi tränar på, att bestämma fokus från halvlek till halvlek. Det är underbart att se att denna grupp i princip kan spela på alla platser vilket vi faktiskt gör under en och samma match, och då på olika sätt men med samma säkra resultat. Bara hålla bollen inom laget och spela upp den inom laget och spela oss ur alla situationer genom att rulla bollen upp och ned från kant till kant och tillbaks genom backlinjen och målvakt.

För oss som står vid sidan om var det en ren njutning men också extremt nervöst stundtals och även om det gjorde det helt magiskt genom tre halvlekar hade nog alla i blåsvarta färger som stod vid sidan lite ont imagen, våra små börjar bli stora, de spelar med ett stort självförtroende det är väl vi föräldrar som inte riktigt hänger med alla gånger.

Värsta ”Barcelona spelet” men med många utmanande situationer stundtals men de löste dem alla och säkrare och säkrare blir de.

Matchen var verkligen rolig med en hög intensitet, vi stod alla på tå, väldigt jämn men ÄFF ägde spelet, det är då man inser hur få möjligheter som verkligen kommer till avslut när spelet hamnar i denna jämna nivå. Mölndal tog först ledningen med ett oturligt mål på hörna, för en kort sekund tappad vi vår starka försvarslinje 1-0.

Spelet rullade vidare, inga slokade med huvuden här inte.

Snabbt därpå så tog vi revansch med en tjuv rusning på ett skott som målvakten tappade och en tå på den och mål, vilket ofta lönar sig,  1-1, Malcolm Haag Lindholm.

Därefter pressade vi vidare och till slut så slog vi in en härligt 1-2 mål, efter en situation som målvakten räddade, utspark som landade på vår forward, Jonathan Kjellgren sköt vaket snabbt, då målvakten var långt ut, bara så som JK kan när han slår till, denna gång med vänstern.

Därefter hade vi nästa 2 nervpirrande halvlekar med skönt spel från båda håll men mållöst så vi tycker ÄFF vann rättvist och vi ser verkligen fram emot denna säsong och efter denna start kan man undra hur detta spel skall sluta. Vi längtar redan till nästa match.

Mål: Malcolm Haag Lindholm, Jonathan Kjellgren